Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Let Love Rule

Minifestival over de liefde in al haar gedaantes

We vieren dit voorjaar 10 jaar Let Love Rule, het ondertussen legendarische minifestival rond wat ons allen blijft fascineren: de liefde. De avond wordt opnieuw een verrassend samenspel van Vlaams en Nederlands, jong en ervaren, teksten en muziek.

De auteurs, zangers en theatermakers die tijdens Let Love Rule 2022 het podium betreden, onderzoeken de liefde allen op een andere manier. Saskia de Coster beschreef al vele vormen van liefhebben in haar romans en brengt een selectie op het podium. Het duo achter Grof Geschud was vroeger samen, maar nu niet meer. En maakt daar theater over. Pelumi Adejumo zoekt in haar poëzie verbinding, ook door het medium van de zang. Tamara van Esch (voorheen bekend als Mevrouw Tamara) legt je met haar gevoelige teksten te rusten in een warm bed om in te dromen. De Nederlandse cabaretlegende Paul Haenen vervolledigt de affiche als Dominee Gremdaat. Gastvrouw is Anke Verschueren en tussendoor draait Liesbeth Feys de avond aan elkaar.

 

De liefde regeert in Oostende tijdens het valentijnsweekend.


Tickets: kaap.be. 11 euro basisprijs (incl. €1 reservatie) | 14 euro aan de deur.

© Dandelion Eghosa

Pelumi  Adejumo

Pelumi  Adejumo (Lagos, 1998) is schrijver en zingt. In haar teksten werkt ze met muziek, klank, verzonnen talen en untranslations. Ze behaalde haar BA Creative Writing aan ArtEZ met het werk soms ik voel mij zombie, stem gegeven door Anton de Bies, en volgt haar MA aan het Dutch Art Institute. Begin 2020 werd ze door NRC Handelsblad geselecteerd als een van de 101 veelbelovende kunstenaars in de Lage Landen. Zo nu en dan werkt ze aan vertalingen en als dramaturg.  

© Koos Breukel

Saskia de Coster

Saskia de Coster (1976) is de auteur van acht romans, waaronder Eeuwige Roem (2006), Wij en ik (2013) en het alom bejubelde Nachtouders (2019, Das Mag, shortlist Libris literatuur prijs). Haar werk verscheen op long en short lists. Ze won drie maal de Cutting Edge Award en éénmaal de Opzij Literatuurprijs. Van Wij en ik werden inmiddels meer dan 50 000 exemplaren verkocht. Daarnaast laat De Coster zich opmerken als eigenzinnig, autonoom denkend opiniemaker met publicaties in De Standaard, De Morgen, NRC, Volkskrant, Frankfurter Allgemeine Zeitung e.a. De Coster werkt ook actief samen met beeldende kunstenaars (Rinus Vandevelde, Nicolas Provost, Arne Quinze). Ze maakt sound performances, werkt met theatermakers en verkent de grenzen van de literatuur.

Grof Geschud

Grof Geschud is een Vlaams-Nederlands cabaretduo, bestaande uit Myrthe van Velden en Lander Severins. Ze leerden elkaar kennen op de Koningstheateracademie in ’s Hertogenbosch en maakten de voorstellingen LIJMEN en BROEDEN. In BROEDEN ben je getuige van een hilarische en ontroerende poging hun gezamenlijke verlatingsangst los te laten. 

© Fenna Jensma

Tamara van Esch

De oprechte, breekbare maar soms ook kritische teksten van Tamara van Esch (voorheen bekend als Mevrouw Tamara) laten je nadenken over het leven dat ineens onalledaags lijkt. De omarmende instrumentatie biedt een warm bed waarin je je dromend mee kan laten voeren in deze gedachten. Na een paar jaar touren met andere bands in Europa, Azië en Amerika, keert zij nu terug naar haar eigen muziek en voert deze live uit met haar eigen band. Voor haar album ‘In je hoofd’ dook zij in het hoofd van mensen die mentaal in de knoop zitten, om het taboe omtrent deze onzichtbare conflicten te doorbreken. Met haar muziek doet ze optredens in Europa, Australië en Japan. Ze werkte samen met o.a. gitarist Anne Soldaat (Daryll-Ann), een orkest, saxofonist/componist Marc Alberto (Jett Rebel, De Jeugd van Tegenwoordig), producer Jurriaan Sielcken en violist/producer Myrthe van de Weetering (Duncan Laurence). 

Paul Haenen

Geboren in 1946 werkt Paul Haenen nog steeds als acteur, cabaretier, stemacteur, toneelschrijver, programmamaker, presentator en journalist. In de jaren dat hij actief is, heeft hij ontelbare radio- en tv-programma’s gemaakt of aan meegewerkt zoals: Radioweekblad, Margreet Dolman alleen in Amsterdam, Nu Hoor ik Het Ook en voor de VRT Nieuwe feiten. Ook in de televisiewereld is Paul Haenen geen vreemde. Zo was hij onder andere te zien in: Zendtijd, Paul Haenen begint, Haenen voor de nacht, Dolman & Gremdaat, Kopspijkers, DWDD en vertolkt hij de stem van Bert in Sesamstraat
In 1982 gaat Paul Haenen's eerste theatervoorstelling in première: Margreet Dolman praat en zingt. Zijn meest recente stuk Vreugde, die nog loopt tot eind 2022. 

 

In Amsterdam heeft hij een eigen theater, Het Betty Asfalt Complex en is – zeker in coronatijd – heel actief op zijn eigen YouTube kanaal Betty Asfalt Troost TV. Recent kwam een bloemlezing uit zijn dagboeken uit Ik Heb Bekend (1920) en in november 2021 Het Vrolijke Winterboek.

(c) Mathias Hannes

Anke Verschueren

Anke Verschueren is geboren op Pasen 1994 en neemt haar grote liefde, de taal, overal mee naartoe. Van papier naar podium naar podcast. Ze is afkomstig uit Morkhoven, een Kempisch gehucht zonder supermarkt maar met maïsvelden. Anke heeft een Masterdiploma Nederlands en zit nu in de Educatieve Master Drama Woordkunst. Ze schrijft, maakt, speelt, leest, presenteert, monteert, modereert, geeft les en zingt. En daarmee amuseert ze zich mateloos.

Organisatie: KAAP en deBuren.
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op zaterdag 12 februari 2022

KAAP, Zeedijk, Koning Boudewijnpromenade 10, Oostende

Vertel het verder:
Ik koop mijn ticket! zaterdag 12 februari 2022 20:00 - 21:30