Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Erotische Paasmis

Met Lucas De Man, Wim Slabbinck, Jaouad Alloul, Neil Akenzua, Elsa May Averill, Isil Vos en Mail & Female

Dit jaar hoef je met Pasen niet alleen thuis of met je familie door te brengen. Op Paaszondag presenteren Stichting Nieuwe Helden, deBuren en Felix Meritis een Erotische Paasmis die je van kop tot teen in lichterlaaie zet.  

Gastheer van de avond, Lucas De Man, preekt tijdens deze mis het belang van erotiek: de erotische fantasieën die je aan niemand durft te vertellen, de diepste verlangens die je in vuur en vlam zetten, de kwetsbaarheid die het wint van de porno en seks. Seksuoloog Wim Slabbinck brengt 'de Staat van Erotiek', er zijn workshops van Mail & Female, erotische verhalen van Het Rode Oor worden voorgelezen door Elsa May Averill, en Jaouad Alloul zingt de sterren van de hemel. Verder is er een biecht onder begeleiding van Isil Vos, drankjes, muziek en een markt met genoeg stands om een spannend paaspakket naar eigen smaak samen te stellen. We sluiten de avond af met een dansfeestje. Light your fire!

 

19:30 – 20:45 Voorontvangst (borrel, muziek & standjes)

21:00 – 23:00 Paasmis

23:00 – 01:00 Standjes en een Afterparty met DJ


Inkom: 15 euro normale prijs | 13,50 met korting (ticketprijs is inclusief drankje)

Organisatie: Felix Meritis, Stichting Nieuwe Helden en deBuren

© Nick Chesnaye

Lucas De Man

Lucas De Man (1982) haalde zijn MA Literatuur in Leuven en ging daarna naar de regieopleiding van de Theaterschool in Amsterdam (2008). Na zijn opleiding tot regisseur startte hij met Wouter Goedheer en Bas Van Rijnsoever Stichting Nieuwe Helden/Company New Heroes waar hij nu al 11 jaar de artistiek leider is. Met Nieuwe Helden creëerde Lucas op 11 jaar tijd meer dan 40 projecten in meer 17 landen. Daarnaast is Lucas tv-maker en presentator (o.a. Kunstuur en Man en Kunst bij de AVROTROS en Goud van Brabant bij Omroep Brabant). Lucas is ook vaak in binnen- en buitenland te zien als spreker en conceptontwikkelaar. 

Wim Slabbinck

Seksuoloog Wim Slabbinck ontmoet in zijn praktijk mensen die in de knoop liggen met hun seksualiteit, wat samenvloeide tot zijn goed onthaalde debuut Waarom mannen geen seksboeken kopen. Wim strijdt voor seksuele emancipatie, het recht op seks en betere seksuele en relationele educatie, voor ons allemaal. Hij schrijft regelmatig voor De Morgen en De Standaard en hij steekt ook regelmatig zijn licht op bij De Madammen op Radio 2. Daarnaast is hij één van de experts in het tv-programma Blind Getrouwd.

Elsa May Averill

Elsa May Averill werkt als (stem)actrice, schrijver en theatermaker. Maar bovenal is ze student van het non-dualisme, bereisd ze het astrale vlak, kookt soep en woont op de buiten. Voor de Erotische Nachtmis selecteerde ze haar favoriete verhalen van literair erotische schrijfwedstrijd het Rode Oor en draagt deze voor zoals alleen zij dat kan. 

© Nick Chesnay

Isil Vos

Isil Vos studeerde in 2008 af aan ArtEZ toneelschool in Arnhem. Sindsdien werkt zij als actrice, theatermaker, regisseur, regieassistent en producent mee aan verschillende theatervoorstellingen bij onder andere Mighty Society, Theatergroep 42, Toneelgroep Oostpool, de Veenfabriek, het Zuidelijk Toneel en Stichting Nieuwe Helden. Ze is deel van het Yes, Please!-team dat 333 fantasieën verzamelde in Belgie en Nederland. Isil begeleidt vanavond 'de biecht': van welke (categorie) fantasieën wil je proeven?  

Jaouad Alloul

Jaouad Alloul is theatermaker, multidisciplinaire performer & activist. Deze selfmade creatieve ondernemer houdt ervan om zichzelf steeds uit zijn comfortzone te halen. Hij speelt graag met het thema gender en controversiële thema's schuwt hij niet. Zijn activisme komt naar voren wanneer hij bruggen slaat tussen de verschillende identiteiten die hij rijk is. Tijdens deze Erotische Nachtmis brengt Jaouad onder begeleiding van pianist Neil Akenzua nummers van zijn debuutalbum Messias.

Organisatie: Stichting Nieuwe Helden, deBuren, Felix Meritis en Mail & Female
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op zondag 17 april 2022

Felix Meritis, Keizersgracht 324, Amsterdam

Vertel het verder:
Koop hier tickets zondag 17 april 2022 21:00 - 23:00