Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Naar een dekoloniale bibliotheek: een aftrapdebat

Met Jessica de Abreu, Badra Djait en Esha Guy Hadjadj

Jessica de Abreu en Badra Djait gaan in gesprek over het dekoloniseren van een universiteitsbibliotheek. Journalist Esha Guy Hadjadj brengt een tekst om de avond op gang te trappen. 

Meer informatie over dit programma volgt.  


Prijs €5 | €30 als je je inschrijft voor de volledige reeks ‘Literatuur en Dekolonisatie’.

Jessica de Abreu

Jessica de Abreu (1989) is antropoloog en curator. Zij studeerde Sociale en Culturele Antropologie en Culture, Organization and Management aan de Vrije Universiteit. Haar werk richt zich op het gebied van de Afrikaanse Diaspora, anti-zwart racisme en post- / dekoloniale perspectieven. Zij is medeoprichter van The Black Archives, een historisch archief dat zich richt op geschiedenis, cultuur en literatuur van zwarte mensen in Nederland, en daarbuiten. 

© Marianne Hommersom

Esha Guy Hadjadj

Esha Guy Hadjadj (1994) is freelancejournalist en schrijft verhalen. Zijn werk verscheen onder andere in de Nederlandse Boekengids, Oneworld.nl en literair tijdschrift ZINK. Daarnaast is hij chef actualiteit bij Hard//hoofd, en schrijft hij zijn masterscriptie over de politiek van vertaling in een postkoloniale wereld. In 2020 nam hij deel aan de schrijfresidentie van deBuren. 

Badra Djait is coördinator Diversiteit & Inclusie aan de UGent. In haar vrije tijd is ze voorzitter bij Voem en geëngageerd bij de kunstensector zoals LOD, NTGent en De Centrale. Haar doel is bruggen slaan tussen wetenschap, kunst en diversiteit.    

 

 

Meer over de reeks 'Literatuur en Dekolonisatie'
 


In de reeks ‘Literatuur en Dekolonisatie’ gaan schrijvers, filosofen, journalisten, bibliothecarissen en archivarissen uit Vlaanderen en Nederland in gesprek over de institutionele dimensie van dekoloniseren. Zij denken en na over hoe literatuur hierin een andere rol kan spelen door bepaalde vragen en perspectieven aan bod te laten komen. Deze reeks wordt voor de Universiteit Gent gecureerd door Warda El-Kaddouri. DeBuren laat de literatuur aan het woord door voor ieder programma een literaire stem aan te brengen. 

Organisatie: deBuren, UGent, Gent Africa Platform, Nederlandse Ambassade in Brussel
Literatuur en dekolonisatie
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op woensdag 24 november 2021

Via Zoom, ONLINE

Vertel het verder:
Ik koop mijn ticket! woensdag 24 november 2021 19:30 - 21:00