Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Nacht van de Geschiedenis 2021 | (On)gezien werk

Waarom hangen er meer mannelijke dan vrouwelijke schilders in het Rijksmuseum? En hoe worden arbeidende mensen met een beperking verbeeld in prentkunst? Tijdens deze Nacht richten we de spotlights op het thema (On)gezien Werk.

Ook kijken we of we meer te weten kunnen komen over anonieme ambachtslieden uit de Middeleeuwen. En waar zien we de sporen van gedwongen arbeid in de vorm van slavernij terug? Deze Nacht staat de collectie van het Rijksmuseum centraal en kan je op zaal met conservatoren, onderzoekers, schrijvers, muzikanten en vele andere experts persoonlijk in gesprek gaan.


Tickets via het Rijksmuseum. Basisprijs €29,95. Reductieprijs €24,95.

LOCATIES EN THEMA'S

Op deze Nacht van de Geschiedenis wordt er overal gewerkt! Per locatie of eeuw komt een subthema aan bod: van arbeidsmigratie op de vroege en late 20ste eeuw, werken met een beperking in de Bibliotheek tot genderverhoudingen op de 17de eeuwse werkvloer. Kijk hier wat er waar centraal staat.

 

Bekijk hier het blokkenschema.

MAAND VAN DE GESCHIEDENIS
De Nacht van de Geschiedenis is de afsluiting van de Maand van de Geschiedenis, die elk jaar in oktober wordt georganiseerd door het Nederlands Openluchtmuseum. Dit jaar vindt de 17de editie van de Maand van de Geschiedenis fysiek én online plaats. Met jaarlijks honderden deelnemende instellingen is de Maand van de Geschiedenis uitgegroeid tot het grootste historische evenement van Nederland.

 


WE DOEN DIT MET
De Nacht van de Geschiedenis wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door vijf partners: Vlaams-Nederlands Huis deBuren, de Black Achievement Month, het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG), het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis en Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG). De organisatie van de Nacht van de Geschiedenis ligt in handen van bovengenoemde partners en het Rijksmuseum.

Politiek & samenleving
Wetenschap & geschiedenis

zaterdag 30 oktober 2021

20:00 - 23:00

Rijksmuseum, Museumstraat 1, Amsterdam

Ik koop mijn ticket!
Vertel het verder:
Ik koop mijn ticket! zaterdag 30 oktober 2021 20:00 - 23:00