Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Boeklancering Over over morgen

Met Ish Ait Hamou, Simone Atangana Bekono, Auke Hulst, Jeroen Olyslaegers, Fiep van Bodegom en Annelies Verbeke

Met het literaire project 2084 – De toekomst is hoopvol daagden we tien Vlaamse en Nederlandse auteurs uit om een hoopvol toekomstverhaal te schrijven. Op 22 september lanceren we het boek met al deze teksten: Over over morgen. Andere verhalen over de toekomst.  

Zes schrijvers - Ish Ait Hamou,  Simone Atangana Bekono,  Auke Hulst,  Jeroen Olyslaegers,  Fiep van Bodegom  en  Annelies Verbeke - gaan in gesprek met Eva De Groote over hoop en wanhoop, de kracht van verhalen, activisme en de grenzen van de mens. Brent Beukelaer weeft tijdens deze avond zijn muziek door de verhalen.


Inkom: € 7 (wordt omgezet in drankbonnetjes). Meer info en tickets: avansa-regiogent.be

© Shed Mojahid

Ish Ait Hamou

Ish Ait Hamou (1987) is een voormalig danser en choreograaf, auteur, televisiemaker, scenarist en regisseur. Hij omschrijft zichzelf liefst als storyteller. In 2014 debuteerde hij met de roman Hard hart. Daarna volgden de roman Cécile (2015) en de novelle Als Je Iemand Verliest Die Je Niet Kan Verliezen (2016), drie bestsellers op een rij. Hij sprak als storyteller voor TedX, en nam deel aan programma’s zoals Terug naar eigen land en Alors on Danse. Hij trad in 2018 en 2019 op met zijn eigen voorstelling Aangenaam Ik Ben Ish en had een rubriek (‘Verhalen aan Ish’) in het radioprogramma De Madammen. In de zomer van 2018 bracht hij zijn allereerste kortfilm Klem uit en in oktober 2020 kwam zijn vierde roman Het moois dat we delen uit, opnieuw een bestseller. 

© Biance Sistermans

Simone Atangana Bekono

Simone Atangana Bekono (1991) is schrijver. Haar afstudeerwerk hoe de eerste vonken zichtbaar waren, als heruitgave gepubliceerd, werd bekroond met de Poëziedebuutprijs Aan Zee in 2018. In 2019 ontving ze het Charlotte Köhler Stipendium. In 2020 debuteerde ze met de roman Confrontaties

© Mark Uyl

Auke Hulst

Auke Hulst (1975) brak in 2012 door met zijn autobiografische roman Kinderen van het Ruige Land. Zijn werk is meermaals bekroond: Slaap zacht, Johnny Idaho (2015) won de Harland Awards Romanprijs voor beste boek in de fantastische genres, een prijs die ook werd toegekend aan En ik herinner me Titus Broederland (2016), dat bovendien op de longlist van zowel de ECI Literatuurprijs als de Libris Literatuurprijs prijkte. Zijn reisboek Motel Songs (2017) kreeg de Bob den Uylprijs, terwijl de politieke roman Zoeklicht op het gazon (2018) op de longlist van de Bookspot Literatuurprijs stond en de prijs voor Beste Groninger Boek ontving. In het najaar van 2021 verschijnt zijn nieuwe roman De Mitsukoshi Troostbaby Company. Naast schrijver is Hulst songwriter en literatuurcriticus.  

© Stephan Vanfleteren

Jeroen Olyslaegers

Jeroen Olyslaegers (Mortsel, 1967) schrijft columns, theaterteksten en proza. Met zijn vorige romans WIJ (2009, genomineerd voor de Gerard Walschap Literatuurprijs) en WINST (2012) maakte hij een rentree in de Nederlandse letteren. In 2014 ontving hij de Arkprijs van het Vrije Woord voor zijn werk en maatschappelijk engagement, en de Edmond Hustinxprijs voor zijn theateroeuvre. Met de roman WIL uit 2016 zette hij het sluitstuk op zijn trilogie over onze ontspoorde tijd en over de positie van het individu tegenover de gemeenschap. Het boek werd bekroond met de Fintro Literatuurprijs (vakjury en lezersjury), de Confituur Boekhandelsprijs, de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Proza, de F. Bordewijk-prijs en stond op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs en de Inktaap.

© Bart Treuren

Fiep van Bodegom 

Fiep van Bodegom is redacteur bij De Gids en Extra Extra Magazine. Ze is docent bij de afdeling Creative Writing aan Artez en beeld & taal aan de Rietveld Academie en schrijft regelmatig over literatuur. Daarnaast publiceert ze essays, proza en vertalingen. 

© Alex Salinas

Annelies Verbeke

Sinds haar debuut in 2003 schreef Annelies Verbeke voornamelijk romans, verhalenbundels en theaterteksten. Haar werk verschijnt in 26 talen en won een aantal prijzen zoals de F. Bordewijk-prijs en de Opzij Literatuurprijs voor haar roman Dertig dagen en de J.M.A. Biesheuvelprijs voor haar verhalenbundel Halleluja. In januari 2021 verscheen haar verhalenbundel Treinen en Kamers, die heel lovend werd onthaald. 

Partners: Bibliotheek De Krook, KANTL, Uitgeverij Vrijdag en Greentrack Gent. In samenwerking met Handelsreizigers in Ideeën, Poolijs (Urgent.fm) en Theresia
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op woensdag 22 september 2021

Theresia, Theresianenstraat 9, Gent

Vertel het verder:
Ik koop mijn ticket! woensdag 22 september 2021 20:00 - 21:30