Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Vers van het Mes | Eigenzinnige poëzietournee

Met Babeth Fonchie, Daan Janssens en Maan Methven
Maan Methven © Paule Josephe

Voor deze veertigste editie van Vers van het Mes selecteerde de jury Babeth Fonchie, Daan Janssens en Maan Methven. Zij schreven een ‘kleine poëtica', waarin ze zich uitspreken over hun rol in het poëzielandschap, en treden op in Vlaanderen en Nederland.

Kom een glimp opvangen van de toekomst van de poëzie! Vers van het Mes is een van de meest legendarische poëzieprogramma’s van de Lage Landen. Het wordt al sinds 2003 georganiseerd en besteedt aandacht aan nog niet gedebuteerde dichters.


Tickets: 5 euro, inclusief hapje en drankje. Gratis voor leden van Den Teirling (vrije bijdrage aan de deur).

Babeth Fonchie Fotchind

Babeth Fonchie Fotchind is dichter en meester in de rechten. Eerder schreef zij gedichten voor online feministisch magazine LilithMag. Haar werk verscheen op Hard//Hoofd, in Kluger Hans, De Groene Amsterdammer en tijdschrift ELLE. In 2020 werd ze geselecteerd voor Vers van het Mes en voor de Schrijfresidentie van deBuren. Vanaf 2021 neemt zij deel aan de master Slow Writing Lab. Momenteel werkt zij aan haar debuutbundel bij uitgeverij De Geus. 

© Paule Josephe

Maan Methven

Maan Methven studeerde audiovisuele kunsten aan het KASK te Gent. Ze werkt aan films, geluidscomposities en schrijft. Zowel in woord als met beeld en geluid voelt ze zich aangetrokken tot wat er onder de alledaagse werkelijkheid beweegt; een wereld van donkere dromen, onzichtbare verwevingen, ruis in de stem. Haar werk tracht emotionele kracht uit het obscure te halen.

Daan Janssens

Daan Janssens is een dichter/performer woonachtig in Gent. In januari 2017 werd hij voor twee jaar aangesteld als eerste stadsdichter van zijn geboortestad Hoogstraten. In het kader hiervan werkte hij aan verschillende lokale projecten om de inwoners van de stad meer bekend te maken met poëzie. Vandaag vult hij zijn tijd als schrijver met het onderzoeken van zijn persoonlijke verhouding ten opzichte van de taal en zijn omgeving.

Organisatie: deBuren en Perdu.
Vers van het Mes
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op vrijdag 22 oktober 2021

Den Teirling, Maesstraat 89, Brussel

Vertel het verder:
Ik koop mijn ticket! vrijdag 22 oktober 2021 20:00 - 21:30