Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Nacht van de Geschiedenis | Oude werken, jonge schrijvers

Achttien literaire stemmen over ongezien werk uit de negentiende eeuw
Sanne De Wilde

Hoe blikt een standbeeld terug op zijn loopbaan? Door welke handen ging het hout nog vóór het een kast werd? Met welke stem spreekt een mosterdpot, hoe klinkt de zang van een Etruskische vaas?

De zalen van het Rijksmuseum met negentiende-eeuwse objecten worden tijdens de Nacht van de Geschiedenis toevertrouwd aan de achttien schrijfresidenten van deBuren. Ze leiden je rond met nieuwe teksten over oude werken. Hun verhalen, gedichten en essays nemen verrassende vormen aan, maar vertrekken vanuit de kernvraag ‘wat zie je als je met oog voor onzichtbaar werk naar deze objecten kijkt?’

Met Anne Marijn Voorhorst, Daan de Jager, Dagmar Bosma, Elise Tumba Kiambi, Emma Zuiderveen, Jorik Amit Galama, Kiriko Mechanicus, Laure-Anne Vermaercke, Marieke Ornelis, Marte Hoogenboom, Maxine Palit-de Jongh, Phaedra Derhore, Pim Lammers, Robin Goudsmit, Sanne Aletta van Otten, Sophia Blyden en Sumai Yahya.


Tickets via het Rijksmuseum voor de hele Nacht van de Geschiedenis. Basisprijs €29,95. Reductieprijs €24,95.

 

Voor dit evenement gelden de richtlijnen van de overheid. Info over coronatoegangsbewijs onderaan deze pagina.

MAAND VAN DE GESCHIEDENIS
De Nacht van de Geschiedenis is de afsluiting van de Maand van de Geschiedenis, die elk jaar in oktober wordt georganiseerd door het Nederlands Openluchtmuseum. Dit jaar vindt de 17de editie van de Maand van de Geschiedenis fysiek én online plaats. Met jaarlijks honderden deelnemende instellingen is de Maand van de Geschiedenis uitgegroeid tot het grootste historische evenement van Nederland.

 


WE DOEN DIT MET
De Nacht van de Geschiedenis wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door vijf partners: Vlaams-Nederlands Huis deBuren, de Black Achievement Month, het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG), het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis en Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG). De organisatie van de Nacht van de Geschiedenis ligt in handen van bovengenoemde partners en het Rijksmuseum.


GOED OM TE WETEN

 

Voor dit evenement gelden de richtlijnen van de overheid. Daarom vragen we je bij de ingang om een coronatoegangsbewijs. Dit kan zijn een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona. Met CoronaCheck of via CoronaCheck.nl kun je deze coronabewijzen aan ons laten zien.

Schrijfresidentie Parijs
Literatuur & taal
Wetenschap & geschiedenis

Dit evenement vond plaats op zaterdag 30 oktober 2021

Rijksmuseum, Museumstraat 1, Amsterdam

Vertel het verder:
Ik koop mijn ticket! zaterdag 30 oktober 2021 20:00 - 23:00