Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Leesclub met Persis Bekkering

In een klein gezelschap keren we 'Exces' binnenstebuiten
© Stine Sampers

In een klein gezelschap keren we Exces binnenstebuiten, vertellen we wat ons het meest is bijgebleven en stellen we aan de auteur vragen over symboliek, inspiratie en werkwijze.

Na een instabiele jeugd die haar langs een rijtje dubieuze vaderfiguren voert, staat danseres Nim op het punt volwassen te worden. Ze stort zich in een nieuwe jeugdcultuur die massa’s mensen dansend in extase bij elkaar brengt. Een uitbundig leven langs de epicentra van de westerse cultuur volgt, met nachten zonder slaap en een eindeloze stroom geliefden.  
 
Exces is een vertelling met het repetitieve ritme van techno. Een even uitdagende als melancholische roman over het afscheid van de toekomst in een heden dat permanent in crisis is, en een ode aan de ravebeweging, als laatste echo van de utopieën van de twintigste eeuw. 
 
‘Wat is dit voor een verhaal? Is het een zwart sprookje, een literaire variant op de film noir, is het een opera in woorden? Je krijgt geen tijd om het je af te vragen, zozeer denderen de zinnen voort, ze vormen zich tot strakke scènes, en tussendoor steeds van die met whisky geparfumeerde waarheden, over dat een vrouw zich niet eenvoudig laat vangen, en dat mannen simpel zijn, transparant.’ 
- Marja Pruis in De Groene Amsterdammer 


Tickets: 25 euro Verzending boek inbegrepen. 5 euro indien je het boek reeds in huis hebt. Twee weken voor de leesclub ontvang je per mail verdere informatie.

© Stine Sampers

Persis Bekkering

Persis Bekkering (1987) debuteerde met de roman Een heldenleven (Prometheus, 2018), die werd genomineerd voor de ANV Debutantenprijs (shortlist). Ze schrijft essays, columns, literaire- en kunstkritieken voor onder andere NRC Handelsblad, De Gids en Mister Motley. Haar nieuwe roman Exces, over de rave-beweging als het rituele afscheid van de toekomst, is in mei verschenen.   

Partners: Muntpunt
deBuren Boekt
Literatuur & taal

woensdag 10 november 2021

19:30 - 21:30

Muntpunt, Munt 6, Brussel

Ik koop mijn ticket!
Vertel het verder:
Ik koop mijn ticket! woensdag 10 november 2021 19:30 - 21:30