Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Leesclub met Christophe Vekeman

In een klein gezelschap keren we ‘Carwash’ binnenstebuiten
© Mieke De Ley

In een klein gezelschap keren we  Carwash binnenstebuiten, vertellen we wat ons het meest is bijgebleven en stellen we aan de auteur vragen over symboliek, inspiratie en werkwijze.   

Het zeventiende boek van Christophe Vekeman is niets minder dan de eerste musical in de geschiedenis van de wereldliteratuur. Carwash vertelt het verhaal van twee jonge geliefden die in een kleine truck een grote lading jeans naar ’t verre Bullet moeten brengen. Of is het toch iets anders dat zij vervoeren? Wie zal het zeggen? 
 
‘Nadat we de laatste bladzijde van Carwash hadden omgeslagen, gingen we spontaan over tot het maken van een handstand tegen de muur. Zoveel lol, leut en samenzang hadden we nimmer in een boek aangetroffen en dat werkte op het gemoed.’ 
Marnix Verplancke in Knack.

 

Aangezien Carwash een geschreven musical is, hoort er muziek bij: 

 


Tickets: 25 euro. Verzending boek inbegrepen. 5 euro indien je het boek reeds in huis hebt of het luisterboek van de Luisterpuntbibliotheek las. Twee weken voor de leesclub ontvang je per mail verdere informatie. 

© Mieke De Ley

Christophe Vekeman

Christophe Vekeman (1972) schreef onder meer de bekroonde romans Hotel Rozenstok en Cruise, alsook een biografie over countryzanger Johnny Paycheck. Hij is een van de meest gevraagde en gesmaakte schrijvers op de Vlaamse en Nederlandse literaire podia, waar hij voornamelijk poëzie brengt, gebundeld in Señorita’s en Dit is geen slaapkamer meer nu. Hij heeft een wekelijkse boekenrubriek in het Klaraprogramma Pompidou; eveneens voor Klara maakte hij samen met Lies Steppe enkele jaren geleden het negendelige Hillbilly Fever, waarin hij de luisteraar warm maakte voor countrymuziek in al haar facetten. Elke week verschijnt zijn actualiteitencolumn, ‘De Wereld volgens Vekeman’, in De Standaard Weekblad. Zijn zeventiende boek, de ‘musical’ Carwash, dateert van mei 2021.   

Partners: Luisterpuntbibliotheek, Muntpunt
deBuren Boekt
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op woensdag 13 oktober 2021

Via Zoom, ONLINE

Vertel het verder:
Ik koop mijn ticket! woensdag 13 oktober 2021 19:30 - 21:30