Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Boem Paukeslag: Bezette Stad X 5

Reizende installatie

Vijf jonge kunstenaars nemen op een frisse, eigentijdse manier de dichtbundel Bezette Stad onder handen en reizen daarmee door Vlaanderen en Nederland. 

De reizende installatie Boem Paukeslag spoort jongeren aan om na te denken over thema’s uit de dichtbundel die vandaag nog steeds relevant zijn, zoals stedelijkheid, oorlog, beeldvorming, taal en kunst. Maar ze inspireert ook tot kritisch kijken naar hun omgeving, om hier inspiratie uit te halen en er creatieve uitingen aan te geven. Net zoals van Ostaijen deed met de iconische dichtbundel Bezette Stad.

 

Jens Meijen maakt soundscapes en een gedicht, Lisette Ma Neza en Maja Ajmia Yde Zellema schreven brieven en maken een audiovisueel kunstwerk, Shamisa Debroey maakt zeefdrukposters en Younes van den Broeck aka Spitler maakt kunstwerken op doek.

 

Gratis. Te bezoeken tijdens openingsuren.

Bibliotheek Hasselt-Limburg maakte een digitale tour door de expo, en het Letterenhuis haalde de makers voor de camera voor meer tekst en uitleg bij hun werk en dat van Van Ostaijen. In Besmette Stad vind je alvast bijdragen van Lisette en Maja (Banale dans), Shamisa (Ragtime nightmare) en Younes (Spookstad).

De reizende installatie is een project van het Letterenhuis i.s.m. Bibliotheek Hasselt-Limburg & Vlaams-Nederlands Huis deBuren.

De installatie reist een jaar lang, van eind maart 2021 tot november 2022, doorheen België en Nederland. Alle locaties zijn nog niet gekend, maar dit staat al vast:

  • Bib Park, Merksem: 28 juni tot 30 juli 2021
  • Bibliotheek Permeke, Antwerpen: 6 augustus t/m 30 september 2021
  • De Nieuwe Liefde, Amsterdam: van begin oktober tot eind november/midden december 2021
  • De Krook, Gent: januari 2022
  • Muntpunt, Brussel: februari 2022
  • Raversyde, Oostende: maart t/m november 2022
Besmette Stad
Literatuur & taal

vrijdag 6 augustus 2021 t/m donderdag 30 september 2021

Bibliotheek Permeke, De Coninckplein 26, Antwerpen

Gratis. Te bezoeken tijdens openingsuren.
Vertel het verder:
Gratis. Te bezoeken tijdens openingsuren. vrijdag 6 augustus 2021 10:00 - 17:00