Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

MO*talks | Cannabis: is legalisering in zicht?

Het cannabisbeleid is wereldwijd in beweging. Wat zijn de kansen en risico's van legalisering? Daarover gaan we in gesprek tijdens deze editie van MO*talks.

Colombia ontdekt de economische voordelen van cannabisproductie, landen als Portugal en Noorwegen zetten de toon voor de decriminalisering van drugsgebruik. In Nederland gaat nu in tien gemeenten het 'wietexperiment' van start. Dat moet duidelijk maken of legale levering, inkoop en verkoop van cannabis haalbaar is. Cannabisbeleid is internationaal in volle verandering, zowel voor medisch als recreatief gebruik. Welke vorm moet een veilig, duurzaam, rechtvaardig cannabisbeleid krijgen? En wat is de kost van deze booming business?

 

Hierover gaat deze editie van MO*talks, georganiseerd door deBuren en MO* Magazine. Jago Kosolosky (hoofdredacteur MO*) gaat in gesprek met:

 

  • Tom Decorte,  hoogleraar Criminologie aan de UGent, directeur van het Instituut voor Sociaal Drugsonderzoek (ISD) en lid van burgerbeweging SMART on Drugs.

  • Anna Versfeld, Zuid-Afrikaanse medisch antropologe, postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Kaapstad gespecialiseerd in middelengebruik.

     

  • John-Peter Kools, Senior Drug Policy Advisor bij het Trimbos Instituut (Nederland), expert op het gebied van internationaal drugsbeleid.

Gratis, via zoom. Reserveren verplicht via info@mo.be. Je krijgt dan tijdig de zoomlink toegestuurd.


Voertaal: Nederlands & Engels.

Organisatie: MO* en deBuren.
MO*talks
Politiek & samenleving

Dit evenement vond plaats op donderdag 17 juni 2021

Via Zoom, ONLINE

Vertel het verder:
Inschrijven via info@mo.be donderdag 17 juni 2021 19:30 - 21:00