Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Uur van de waarheid met Fons Dewulf

Onder de noemer ‘Het uur van de waarheid’ geven we jullie dit jaar opnieuw de kans om in kleine groep met een filosoof in gesprek te gaan.

Met onverwachte inzichten en nieuwe denkstof als resultaat. Fons Dewulf, verbonden aan de Vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschap van de Universiteit Gent, staat jullie graag te woord. Hij bestudeert hoe maatschappelijke veranderingen een invloed uitoefenen op filosofische vragen.


Gratis via Zoom.

SPREKER

Fons Dewulf

Filosofen stellen hun vragen in een maatschappelijke context. Fons Dewulf bestudeert hoe veranderingen in die context een invloed uitoefenen op filosofische vragen. Zo toonde hij aan dat Duitse interbellum wetenschapsfilosofie radicaal van karakter veranderde, nadat de exponenten gedwongen moesten verhuizen naar de Verenigde Staten vanaf 1933. In plaats van vragen te stellen over de plaats van wetenschappelijke kennis in de samenleving, kwam de focus te liggen op strikt apolitieke vraagstukken over de formele vorm van wetenschappelijke theorieën.

 

Ook onze hedendaagse roep om en filosofische reflectie op waarheid, is nauw verbonden met onze verschuivende maatschappelijke context. Online media veranderen de manier waarop we informatie vergaren en hoe we ze verspreiden. Sommigen beweren dat dit de norm van de waarheid zelf op de helling plaatst. In plaats van te focussen op die norm van waarheid, pleit Dewulf ervoor andere vragen te stellen die de maatschappelijke verschuivingen in een nieuw daglicht plaatsen.

Organisatie: Avansa regio Gent in samenwerking met Masereelfonds, Universiteit Gent, VOEM vzw, Boekhandel Limerick, Plusgroep Lezingen, deBuren, KASK & Conservatorium / HOGENT en howest en Bibliotheek De Krook.
Dag van de Filosofie
Filosofie & religie

dinsdag 20 april 2021

09:00 - 10:30

Via Zoom, ONLINE

Ik reserveer mijn gratis ticket!
Vertel het verder:
Ik reserveer mijn gratis ticket! dinsdag 20 april 2021 09:00 - 10:30