Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Filosofisch-artistieke impulsmomenten voor jongeren

Jongerenprogramma met Bas Matthynssens en Peter Cockelberg

In de maand maart konden jongeren en leerkrachten uit het secundair en hoger onderwijs vrij intekenen op verschillende online impulsmomenten rond de vraag naar het Antropoceen.

Kunstenaar Kristof Vrancken presenteerde zijn interdisciplinair project The sustainist gaze, dichteres Dominique De Groen bracht gedichten uit haar bundel Sticky Drama en de Amerikaanse componist Rama Gottfried gaf tekst en uitleg bij zijn multimediaal werk Scenes from the plastisphere. De resultaten van dit collectief denkproces worden in deze sessie besproken.


Gratis via Zoom.

SPREKERS

Bas Matthynssens

Bas Matthynssens is leerkracht NC-Zedenleer en Filosofie aan Scholen Da Vinci in Sint-Niklaas. Hij is ook als assistent verbonden aan de vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschappen en de Educatieve Master van de UGent.

Peter Cockelbergh

Peter Cockelbergh is leerkracht Moderne Talen aan Scholen Da Vinci in Sint-Niklaas. Hij is tevens verbonden aan de UGent voor een project rond Interdisciplinariteit in de Humanities en vertaalde en bezorgde teksten van o.a. Pierre Joris en Robert Kelly.

Organisatie: Avansa regio Gent in samenwerking met Masereelfonds, Universiteit Gent, VOEM vzw, Boekhandel Limerick, Plusgroep Lezingen, deBuren, KASK & Conservatorium / HOGENT en howest en Bibliotheek De Krook.
Dag van de Filosofie
Filosofie & religie

maandag 19 april 2021

09:00 - 10:30

Via Zoom, ONLINE

Ik reserveer mijn gratis ticket!
Vertel het verder:
Ik reserveer mijn gratis ticket! maandag 19 april 2021 09:00 - 10:30