Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Hoe pakken we samen de klimaatverandering aan?

Online debat met Lien Vandamme, Saïd Mohammadi, Wouter Peeters en Alma De Walsche

Is de klimaatverandering in de eerste plaats een maatschappelijk probleem dat we enkel kunnen aanpakken als iedereen samenwerkt?

Kan een individu zijn steentje bijdragen, of moet de klemtoon van het debat vooral liggen op de rol van overheden en internationale onderhandelingen? Is de verantwoordelijkheid voor het klimaatprobleem een en-enverhaal?


Tickets via Dag van de Filosofie. Standaardprijs 5 euro, reductieprijs 3 euro, kansentarief UiTPAS Regio Gent 1 euro.

 

 

SPREKERS

Lien Vandamme

Lien Vandamme is beleidsmedewerker klimaat en natuurlijke rijkdommen bij 11.11.11.

Saïd Mohammadi

Saïd Mohammadi is afkomstig van Iran en woont sinds 2012 in België. Als universiteitsstudent was hij een milieuactivist. Acties in Iran werken vaak in de kiem gesmoord. Na zijn studies is hij politiek actiever geworden, noodgedwongen moest hij het land verlaten. Na een lang proces in België is Saïd erkend als politiek vluchteling. Hij werkt momenteel bij de VDAB als bemiddelaar voor anderstaligen.

Wouter Peeters

Wouter Peeters is docent Wereldethiek aan de Universiteit van Birmingham (UK). Zijn onderzoek focust op de ethiek van klimaatverandering en duurzaamheid, globale rechtvaardigheid en politieke filosofie.

Alma De Walsche

Alma De Walsche volgt al enkele decennia Latijns-Amerika, met een speciale focus op de Andeslanden. Ze schrijft ook al jaren over ecologische thema’s, van klimaat- en energiebeleid over landbouw- en voedsel tot transitie-initiatieven en –baanbrekers. Alma is momenteel actief gepensioneerde en werkt als freelance journaliste (hoofdzakelijk voor MO* ).

Organisatie: Avansa regio Gent in samenwerking met Masereelfonds, Universiteit Gent, VOEM vzw, Boekhandel Limerick, Plusgroep Lezingen, deBuren, KASK & Conservatorium / HOGENT en howest en Bibliotheek De Krook.
Dag van de Filosofie
Politiek & samenleving
Filosofie & religie

Vandaag

11:00 - 13:00

Via Zoom, ONLINE

Vertel het verder:
Ik koop mijn ticket! zondag 18 april 2021 11:00 - 13:00