Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Atelier Actua | Vraagt het coronabeleid te veel van jongeren?

Met o.a. Diederik Gommers, Ikrame Kastit, Maurice Knijnenburg & Samira Saleh

Jongeren en experts gaan in discussie over de coronamaatregelen in Vlaanderen en Nederland en de gevolgen daarvan voor jongeren. Met Nienke de la Rive Box, Diederik Gommers, Ikrame Kastit, Maurice Knijnenburg, Saskia van den Boom, Sarah Bronkhorst, Vita Filippini, Imad Aoulad Taher en Samira Saleh.

Bekijk de livestream vanaf 20.30 via:

 

Het Vlaamse en Belgische beleid verschilt van het Nederlandse, maar zijn de gevolgen ook anders? Hadden jongeren in Vlaanderen wel inspraak of juist nog minder? Hoe zorgen we dat jongeren tijdens een volgende crisis wél gehoord worden? Moeten de coronamaatregelen eerst worden versoepeld voor jongeren of is er geen reden een uitzondering te maken? Hoe ziet het leven van Amsterdamse jongeren eruit tijdens de avondklok?


Livestream vanuit Pakhuis De Zwijger. Gratis.

Programma

 

Het eerste deel van de avond focust op de situatie in Vlaanderen en Nederland. Het Vlaamse en Belgische beleid verschilt van het Nederlandse; zijn de gevolgen ook anders? Hadden jongeren in Vlaanderen wel inspraak of juist nog minder? Hoe zorgen we dat jongeren tijdens een volgende crisis wél gehoord worden? Moeten de coronamaatregelen eerst worden versoepeld voor jongeren of is er geen reden een uitzondering te maken? Moderator van de avond: Nienke de la Rive Box.


Sprekers eerste deel:

  • Prof. dr. Diederik Gommers, prof Intensive Care bij Erasmus MC Rotterdam, Voorzitter Nederlandse Vereniging voor Intensive Care
  • Ikrame Kastit, co-coördinator Uit De Marge vzw, vicevoorzitter Vlaamse Kinderrechtencoalitie
  • Maurice Knijnenburg, voorzitter Nationale Jeugraad, voorzitter Jongerenplatform SER, voorzitter Jongeren Denktank Coronacrisis

Tijdens het het tweede deel van de avond zoomen we in op Amsterdam. Hoe ziet het leven van Amsterdamse jongeren eruit tijdens de avondklok? We gaan gaan van start met een bijdrage van Saskia van den Boom, die 's avonds laat de stad doorkruiste voor een fotoreportage over jongeren en de avondklok.

Vervolgens discussie met:

  • Sarah Bronkhorst, initatiefnemer Studenten Stemwijzer en actie #DoenWijNogMee, student UvA
  • Vita Filippini, initatiefnemer symposium WijDenkenMee, studente UU
  • Imad Aoulad Taher, oprichter Stichting IMD, organisatie voor coaching & jeugdhulp in Amsterdam Zuidoost.

We sluiten de avond af met een optreden van Samira Saleh, Antwerpse spoken word performer met Nederlandse en Egyptische roots.

 

 

Meer over de reeks
 

Atelier Actua is een reeks van deBuren die actueel debat met artistieke reflectie combineert. Over hete hangijzers nemen we de temperatuur bij het publiek en gaan we in gesprek op een rijk geschakeerde avond. Prominente gasten uit Vlaanderen en Nederland gaan in gesprek over een actueel onderwerp; kunstenaars dragen bij vanuit hun perspectief. We bespreken het brede kader én zoomen in op de situatie in Brussel.

 

 

Organisatie: deBuren en Pakhuis de Zwijger.
Atelier Actua
Politiek & samenleving

Dit evenement vond plaats op vrijdag 9 april 2021

Via livestream, ONLINE

Vertel het verder:
Ik schrijf me in en ontvang de link naar de livestream! vrijdag 9 april 2021 20:30 - 22:00