Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Paul van Ostaijenwandeling

100 jaar later op pad door Bezette Stad | 15:00u

Wandel mee door het Antwerpen van Paul van Ostaijens Bezette Stad en laat je gidsen door zijn biograaf Matthijs de Ridder. Je houdt halt bij de plaatsen die belangrijk waren in het leven van de dichter en op plekken waar de sleutelpassages uit zijn meesterwerk zich hebben afgespeeld.

De wandeling vertrekt aan het standbeeld van Paul van Ostaijen in de Minderbroedersrui (ter hoogte van Normo), en leidt via het havenkwartier en de uitgangsbuurt naar het geboortehuis van de dichter in de Lange Leemstraat. Voorafgaand aan de wandeling kun je met hetzelfde ticket de expo Bezette Stad 100! in het Letterenhuis bezoeken vanaf 14:00u. Daar verwelkomt gastvrouw Anke Verschueren je in de binnentuin van het Letterenhuis voor enkele intieme Besmette Stad-optredens. Mira zorgt voor muziek, Leen Verheyen voor woord, Stokely & Evy voor beeld.          

 

 


  • De wandeling start om 16.00u aan het standbeeld van Paul van Ostaijen in de Minderbroedersrui (ter hoogte van Normo) en eindigt rond 18:00u aan het geboortehuis van de dichter in de Lange Leemstraat.
  • Voorafgaand aan de wandeling kan tussen 14:00u en 15:00u de expo in het Letterenhuis bezocht worden. Om 15:00u kun je  ook het Besmette Stad-optreden bijwonen. 
  • Tickets: 15 euro voor de wandeling, optreden en toegang tot de expo in het Letterenhuis.
  • De wandeling kan je ook downloaden via de ErfgoedApp.
Organisatie: deBuren, Paul van Ostaijengenootschap, Letterenhuis en de Vlaamse Overheid
Besmette Stad
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op zaterdag 5 juni 2021

Antwerpen , Antwerpen

Vertel het verder:
UITVERKOCHT! zaterdag 5 juni 2021 15:00 - 18:00