Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Op weg naar een inclusieve communicatiecultuur

Presentaties en workshop met Mayada Srouji en Mounir Samuel
Mounir Samuel © Irwan Droog & Mayada Srouji © Michiel Devijver

Het belang van communicatie bij de representatie van diversiteit valt niet te onderschatten. Hoe voorkom je het gebruik van labels in je aankondigingen? Wie bepaalt de beschrijving van en beeldvorming bij artistiek werk? Een inleiding in het abc van divers en inclusief communiceren. Want woorden én beelden spreken samen boekdelen. 

Expert in inclusieve communicatie Mayada Srouji zal het hebben over de impact van beelden in je communicatie. Journalist, adviseur diversvaardigheid en auteur Mounir Samuel (Noodzakelijke gesprekken: reflecties op een nieuwe wereld – 2020, Uitgeverij Jurgen Maas) zal spreken over de noodzaak en de vorm van gedekoloniseerd, genderinclusief en toegankelijk taalgebruik voor de kunst- en cultuursector op basis van zijn net verschenen handreiking waarden voor een nieuwe taal. 

 

Na de twee korte presentaties (10 minuten), volgt een workshop waarin jullie samen met één van de twee sprekers op zoek gaan naar voorbeelden en oplossingen. Ze nemen de cases die je organisatie aandraagt (via het inschrijfformulier) onder de loep en begeleiden je naar een gezonde en inclusieve communicatiecultuur. 

 

 

Deze activiteit richt zich tot communicatieverantwoordelijken in de culturele sector.


Gratis, via zoom.

Meer over de reeks

 

Cultuur intercultureel 
Naar een duurzame, inclusieve cultuursector  
 
Superdiversiteit is geen trend maar een feit in onze huidige maatschappij. Het is tijd om de puntjes op de i te zetten van inclusie. Voorbij de goede intenties. Maar hoe moet dat dan, een duurzame, inclusieve cultuursector?  
 
Cultuur intercultureel is een driedelige reeks met lezingen, workshops en panelgesprekken van Kunstenpunt, Sociaal Fonds voor de Podiumkunsten en het Vlaams-Nederlands Huis deBuren met als doel zich te engageren en goede ideeën rond interculturaliteit, inclusie en dekolonisering in de cultuursector om te zetten in goede praktijken. 

 

 

 

Meer over de sprekers

© Irwan Droog

Mounir Samuel

Mounir Samuel (1989) richt zich als politicoloog op sociale revoluties en maatschappelijke verandering. Hij werkt als journaliste voor o.a. de Groene Amsterdammer en is auteur van elf boeken (fictie en non-ficite) waarvan de laatste Noodzakelijke gesprekken: reflecties op een nieuwe wereld (2020). Samuel heeft als theatermaker, dramaturg, curator en conceptontwikkelaar zowel ervaring in de wereld van het theater, musea en debatcentra. Tevens wordt hij regelmatig ingehuurd als adviseur diversvaardigheid en lanceerde hij 10 maart in opdracht van LKCA/Code Diversiteit & Inclusie de Handreiking Waarden voor een Nieuwe Taal. 

© Michiel Devijver

Mayada Srouji

Mayada Srouji heeft haar inzichten in de inclusieve communicatie opgebouwd als alumna in de gender en diversiteitsstudies en inclusie-adviseur. Ze heeft verschillende bedrijven en non-profit organisaties begeleid in hun weg naar inclusieve communicatie, waaronder de populaire jongerenserie wtFOCK en internationale non-profit organisatie Oxfam Novib. Dit doet ze telkens vanuit een intersectioneel perspectief. Momenteel is Mayada kabinetsmedewerker bij vicepremier Petra De Sutter, waarbij ze inclusieve communicatie mee helpt te mainstreamen in de externe communicatie.
 

Organisatie: Kunstenpunt en het Sociaal fonds voor de podiumkunsten.
Cultuur intercultureel
Cultuurbeleid
Politiek & samenleving

Dit evenement vond plaats op dinsdag 20 april 2021

Via Zoom, ONLINE

Vertel het verder: