Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Leesclub met Rob van Essen

In een klein gezelschap keren we ‘Een man met goede schoenen’ binnenstebuiten
© Henri Verhoef

In een klein gezelschap keren we Een man met goede schoenen binnenstebuiten, vertellen we wat ons het meest is bijgebleven en stellen we aan de auteur vragen over symboliek, inspiratie en werkwijze. 

De verhalen uit Een man met goede schoenen van Rob van Essen spelen zich af in een wereld die veel weg heeft van de realiteit maar waarin gaandeweg steeds vreemdere dingen gebeuren. Zwervers worden gewassen en geschoren, therapeuten hanteren eigenzinnige methodes, bezoeken aan het Koningshuis lopen uit op raadselachtige dwaaltochten. In deze bundel maken we kennis met personages die – net als de lezers – geen idee hebben wat er op de volgende pagina gaat gebeuren.  
 
Een man met goede schoenen is een sterke toevoeging aan een volstrekt eigenzinnig oeuvre, dat hoogstens hier en daar aan het beste werk van George Saunders doet denken. Maar eigenlijk is Van Essen nóg beter.’ ****1/2  – Dries Muus in HUMO 


Online via Zoom. Tickets: 25 euro Verzending boek inbegrepen. 5 euro indien je het boek reeds in huis hebt. Twee weken voor de leesclub ontvang je per mail verdere informatie.

© Henri Verhoef

Rob van Essen

Rob van Essen (1963) debuteerde in 1996 met de roman Reddend zwemmen. Daarna verschenen nog tien boeken. De roman Visser (2009) belandde op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs, de verhalenbundel Hier wonen ook mensen haalde de shortlist van de Gouden Boekenuil en werd bekroond met de eerste J.M.A. Biesheuvelprijs, voor de beste korteverhalenbundel van 2014. Zijn laatste roman is De goede zoon, die in 2018 verscheen, werd in mei 2019 bekroond met de Libris Literatuur Prijs. Sinds 2007 werkt hij als recensent Angelsaksische literatuur voor NRC Handelsblad. Hij heeft een blog op https://rvessen.wordpress.com en zit op twitter als @rvessen1.

Organisatie: deBuren, MuntPunt.
deBuren Boekt
Literatuur & taal

donderdag 27 mei 2021

19:30 - 21:30

Via Zoom, ONLINE

IK KOOP MIJN TICKET!
Vertel het verder:
IK KOOP MIJN TICKET! donderdag 27 mei 2021 19:30 - 21:30