Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Shakespeare is dead, but here we are

Over toneelschrijven en de toneelschrijver vandaag

Meer dan vierhonderd jaar werden William Shakespeares toneelstukken opgevoerd in onze theaters. Maar het ijzeren repertoire van Shakespeare en andere grootmeesters is flink aan het roesten geslagen. God is dood, de witte man is boos en we hebben genoeg van alle maagden, moeders en hoeren. Hoe gaat het nu verder met het repertoire en wie gaat daar voor zorgen? Want de grote bard is misschien wel dood, maar de toneelschrijfkunst is springlevend!

Theater Bellevue en deBuren slaan de handen in elkaar met Het nieuwstedelijk en het Toneelschrijfhuis om de staat van het toneelschrijven in Vlaanderen en Nederland onder de loep te nemen en in kaart te brengen, maar ook en vooral om Vlaams-Nederlandse toneelschrijvers samen te brengen voor ontmoeting, uitwisseling en reflectie.

 

Stijn Devillé (Het nieuwstedelijk, initiatiefnemer Shakespeare is dead festival) gaat in gesprek met Martine Manten (Toneelschrijfhuis) en Lot Vekemans over toneelschrijfinitiatieven in Vlaanderen en Nederland. Wouter Hillaert modereert.

 

Daarna brengen toneelschrijvers Edna Azulay en Dounia Mahammed en dramaturg Peter Anthonissen een statement over toneelschrijven vandaag dat als stof dient voor de gesprekken die daarna gevoerd zullen worden over de staat van het Vlaams-Nederlandse toneelschrijven.


Online. Via Zoom. Gratis.

Shakespeare is dead

festival voor nieuwe toneelschrijfkunst

 

De toneelauteur is dood, leve de toneelauteur. Normaal zou van 9 tot 14 februari 2021 Shakespeare is dead plaatsgevonden hebben in Leuven, een internationaal festival voor nieuwe toneelschrijfkunst. Het festival wordt een jaartje uitgesteld, maar in de tussentijd brengen we deze inspirerende denkdag.

Organisatie: deBuren, Theater Bellevue, Het nieuwstedelijk en Toneelschrijfhuis.
Cultuurbeleid
Podium & muziek

Dit evenement vond plaats op maandag 8 februari 2021

Via Zoom, ONLINE

Vertel het verder:
Reserveer! maandag 8 februari 2021 16:00 - 18:00