Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Ilja Leonard Pfeijffer over waarheid

Keynote gevolgd door een gesprek met Caroline Pauwels
Caroline Pauwels ©Thierry Geenen | Ilja Leonard Pfeijffer © Stephan Vanfleteren

2020 was onmiskenbaar het jaar waarin complotdenken, algoritmes en polarisering in het volle licht samenkwamen. Tijdens het multidisciplinair kunstenfestival Pilar ASAP (The Echo Edition) proberen we iets anders aan het licht te brengen: Ilja Leonard Pfeijffer zal het hebben over het belang van waarheid in 2021. 

Het kunstenfestival Pilar ASAP staat dit jaar in het teken van 'echo chamber', een maatschappelijke tendens - versterkt door de digitale wereld - waarbij eigen opvattingen steeds bevestigd worden. Het gevolg? We staan minder vaak open voor andere ideeën en een kritische zoektocht naar de waarheid lijkt in het gedrang te komen. Daarom vroegen we Ilja Leonard Pfeijffer een keynote te geven over het belang van waarheid in 2021 en Caroline Pauwels, rector van de VUB, om daarover met hem in gesprek te gaan.

 

deBuren, Pilar en Schersteller Warda El-Kaddouri slaan voor deze festivaleditie de handen in elkaar en bieden naast deze lezing ook een pakket masterclasses over gesprekstechnieken in debat aan als een tegengewicht voor dit fenoneem van de 'echo kamer'. 

 

Benieuwd naar de masterclass 'gesprekstechnieken in debat'? Hier vind je alle classes, onderwerpen en voorwaarden om je kandidaat te stellen. 

 

Samenwerking tussen deBuren, Pilar en Scherpsteller Warda El-Kaddouri
Filosofie & religie

Dit evenement vond plaats op donderdag 4 maart 2021

via Facebook Live, ONLINE

Vertel het verder:
NAAR DE LIVESTREAM donderdag 4 maart 2021 20:00 - 21:00