Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Leesclub met Simone Atangana Bekono

In een klein gezelschap keren we ’Confrontaties’ binnenstebuiten
Bianca Sistermans

In een klein gezelschap keren we Confrontaties binnenstebuiten, vertellen we wat ons het meest is bijgebleven en stellen we aan de auteur vragen over symboliek, inspiratie en werkwijze.

De zestienjarige Salomé Atabong zit vast in een jeugddetentiecentrum, omdat ze op een middag twee schoolgenoten ernstig heeft mishandeld. Ze probeert haar hoofd koel te houden tussen de andere meiden, irritante psychologen en treiterende begeleiders. Over een maand mag ze naar huis, waar alleen een gezin wacht dat al lang geleden uit elkaar is gevallen. En de anderen in het dorp. Wat zullen zij doen?

 

‘Dichter Simone Atangana Bekono maakt de hoge verwachtingen waar met haar debuutroman Confrontaties. Vooral het woelige gevoelsleven van de hoofdpersoon is verfijnd en indringend beschreven.’ – de Volkskrant

Confrontaties is een uiterst persoonlijk boek over uiterst persoonlijke ervaringen – precies dat wat literatuur moet zijn. Het gaat over deze jonge vrouw, en van haar wil je alles weten. Waarom wil je dat? Nou, omdat de vonken van de tekst afspringen.’ - Trouw


Online via Zoom. Tickets: 25 euro Verzending boek inbegrepen. 5 euro indien je het boek reeds in huis hebt. Voorafgaand aan de leesclub ontvang je per mail verdere informatie. 

©Bianca Sistermans

Simone Atangana Bekono

Simone Atangana Bekono (1991) studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ met een bundeling van gedichten en brieven, hoe de eerste vonken zichtbaar waren, die in 2018 werd bekroond met de Poëziedebuutprijs Aan Zee. In 2019 ontving ze het Charlotte Köhler Stipendium en werd ze door de Volkskrant uitgeroepen tot een van dé literaire talenten van 2020. Confrontaties is haar debuutroman.

Organisatie: deBuren, MuntPunt.
deBuren Boekt
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op woensdag 24 maart 2021

Via Zoom, ONLINE

Vertel het verder:
IK KOOP MIJN TICKET! woensdag 24 maart 2021 19:30 - 21:30