Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Leiden, werken en leren in een digitale wereld

Met topvrouw ICT-sector Saskia Van Uffelen

Binnen LinC (Leiderschap in Cultuur) voorziet deBuren jaarlijks drie pittige masterclasses van inspirerende figuren uit het bedrijfsleven. Deze editie: Saskia Van Uffelen. 

Saskia Van Uffelen is een Belgische zakenvrouw uit de ICT-sector, die het zal hebben over leiderschap in een digitale wereld. Na haar online lezing volgt een participatief deel waarbij het publiek vragen kan stellen. Willem Bongers-Dek zal deze sessie modereren. 

 

 

Leiderschap in Cultuur
 

LinC is een Vlaams-Nederlandse opleiding die één jaar duurt en waarvoor zowel uit Vlaanderen als uit Nederland telkens tien veelbelovende leidinggevenden worden geselecteerd uit de culturele sector. deBuren organiseert voor deze opleiding op jaarbasis drie zogenaamde ‘Cultural Connections’. Dit zijn sessies die gegeven worden door inspirerende leiders uit het bedrijfsleven, al dan niet met affiniteit met de culturele wereld, die boeiende inzichten kunnen delen die waardevol zijn voor de culturele sector. Elke sessie gaat over deelaspecten van leiderschap.


  • Online. Via zoom.
  • De inschrijvingen sluiten we tien minuten voor aanvang af. Vragen?  Stuur een mailtje naar info@deburen.eu.
Organisatie: deBuren, LinC, Universiteit Antwerpen en Universiteit Utrecht.

Meer over Saskia Van Uffelen:

Saskia Van Uffelen werkt al meer dan 25 jaar in de sector van informatie- en communicatietechnologie (ICT). Ze oefende nationale en internationale functies in marketing en sales uit bij marktleiders als Xerox, Compaq, HP en Arinso-Northgate alsook de functie van CEO België en Luxemburg voor Bull en Ericsson. Als Corporate Vice President voor de Franse groep Inetum is Saskia verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Benelux-regio voor de groep.

 

In 2012 stelde het Federale Ministerie van Economische Zaken Saskia Van Uffelen aan tot Digital Champion voor België. Sindsdien vertegenwoordigt ze ons land voor de Europese Instellingen in het kader van de digitale agenda waar aspecten aan bod komen als digitale economie, digitale overheid, digitale infrastructuur, digitale veiligheid en digitale skills. 

 

Als manager hecht Saskia Van Uffelen groot belang aan de menselijke aspecten van samenwerking binnen een bedrijf. Ze legt sterk de nadruk op het stimuleren van de synergiën tussen de verschillende generaties aanwezig op de werkvloer. In interviews, opiniestukken en haar boek Iedereen Baas! moedigt ze haar collega’s aan hier ook meer oog voor te hebben. 

 

Vandaag staan we voor verschillende uitdagingen. De huidige economische modellen staan onder druk, leiderschap heeft nood aan een inspirerende in plaats van een controlerende aansturing, maatschappelijke thema’s kunnen niet meer gemeden worden. 


Als vrouwelijk rolmodel in leidinggevende functies werd ze de voorbije jaren op verschillende manieren bekroond: 

> in 2011 als ICT Woman of the Year (Data News)  
> in 2013 als Inspiring Lady of the year in Science, Technology and Research in Luxemburg (Inspiring Wo-Men)
> in 2016 met de Guldenspoor voor Economische Uitstraling uitgereikt door  de vereniging “Beweging Vlaanderen-Europa”
> in 2018 genomineerd als Manager van het jaar (Trends)
> 2018 als rolmodel door Etion-Forum voor haar geëngageerd ondernemen waarvoor ze de Leadership Award kreeg

 

Saskia Van Uffelen is getrouwd en moeder van vijf kinderen.

Cultural Connections
Economie
Cultuurbeleid

Dit evenement vond plaats op woensdag 13 januari 2021

via Zoom, ONLINE

Vertel het verder: