Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Leesclub met Esther Gerritsen

In een klein gezelschap keren we ’De terugkeer’ binnenstebuiten
©Karoly Effenberger

In een klein gezelschap keren we De terugkeer binnenstebuiten, vertellen we wat ons het meest is bijgebleven en stellen we aan de auteur vragen over symboliek, inspiratie en werkwijze.

Vijf jaar oud was Jennie toen haar vader de hand aan zichzelf zou hebben geslagen. Nu alweer twintig jaar geleden. Zij heeft nooit in die zelfgekozen dood willen geloven. Haar broer Max, die destijds tien was, praat niet graag over vroeger. Maar Jennie kan het verleden niet laten rusten. Hun vader kijkt vanuit het hiernamaals toe op het leven van zijn dierbaren. Hij heeft de antwoorden op Jennies vragen, maar niemand hoort de doden. En als bij moeder alzheimer wordt geconstateerd, beseft Jennie dat ook zij straks geen antwoorden meer kan geven. Het wordt tijd om de feiten op te graven.


‘Een nieuw hoogtepunt in een oeuvre dat je onnadrukkelijk overrompelend zou kunnen noemen. Gerritsen is onderkoeld en zelfverzekerd, blijft zelf op de achtergrond, terwijl haar toon en haar blik doorklinken in elke alinea.’ – Het Parool


Online via Zoom. Tickets: 25 euro Verzending boek inbegrepen. 5 euro indien je het boek reeds in huis hebt. Voorafgaand aan de leesclub ontvang je per mail verdere informatie.

Organisatie: deBuren en Muntpunt
©Karoly Effenberger

Esther Gerritsen

Esther Gerritsen (1972) schrijft romans, columns en scenario’s voor tv en film.

Ze debuteerde in 2000 met de verhalenbundel Bevoorrecht bewustzijn en sindsdien volgden meerdere succesvolle romans, waarvan er vier genomineerd werden voor de Libris Literatuurprijs: Superduif (2010), Dorst (2012), Roxy (2014) en De Trooster (2018). In 2005 kreeg ze de BNG Bank Literatuurprijs voor Normale Dagen en in 2014 kreeg ze de Frans Kellendonkprijs voor haar gehele oeuvre.

Ze had de eer om in 2016 het boekenweekgeschenk Broer te schrijven met een oplage van 700.000 exemplaren. Gerritsen schreef columns voor De Volkskrant en heeft al lange tijd een populaire wekelijkse column in de VPRO gids.

In 2020 verscheen haar nieuwe roman: De Terugkeer.

Ze maakt momenteel furore als scenariste voor tv series en films. Ze schreef het scenario voor Instinct (Halina Reijn, 2019): de openingsfilm van het Nederlands Film Festival, geprezen en bekroond op internationale festivals als Locarno, Toronto en London en de Nederlandse inzending voor de Oscars van 2019. Ze is co-auteur voor de nieuwe tv serie Red Light, die in 2020 in premiere gaat op de Nederlandse en Belgische televisie met Maaike Neuville, Halina Reijn en Carice van Houten in de hoofdrollen.

deBuren Boekt
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op woensdag 10 februari 2021

Via Zoom, ONLINE

Vertel het verder:
IK KOOP MIJN TICKET! woensdag 10 februari 2021 19:30 - 21:30