Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Let Love Rule 2021

Minifestival over de liefde in al haar gedaantes

Liefde. Vaak denken we bij dit woord onmiddellijk aan romantische relaties. 2020 kwam en haalde een hoop veronderstellingen onderuit. Tijdens de quarantaine verlangden en misten we, droomden en hunkerden we ook echt naar de onschatbare relaties met onze vrienden, (gekozen) familie, zelfs met onbekenden op straat en op café. 

In tijden van een pandemie vieren we de liefde voor het leven. Al voor de negende keer bezingen we de liefde in de aanloop naar Valentijn met minifestival Let love rule. Deze verlangens, dromen en hunkeringen worden gebracht door o.a. Emma LesuisAlex DeforceCharlotte Jacobs, Hans Depelchin, Anne Vegter en Johannes Verschaeve. Anke Verschueren leidt de dans. Laat je verrassen door een mix van jong en oud, tekst en muziek, en warmte… veel warmte!

Organisatie: deBuren en KAAP

Meer over de auteurs 

Alex Deforce

Alex Deforce (1984) debuteerde begin 2019 met de EP Nachtdichter van Victor De Roo, bij het Amsterdamse label Knekelhuis. Recenter voorzag hij Brihang van poëtische interludiums op zijn Casco album, waarvoor hij gedichten van Georges Perec voordroeg. Eind september 2020 komt zijn eerste solo 7 inch uit op het Brusselse Lexi Disques label. Sinds 2016 is hij huistekenaar bij de Brusselse editie van De Sprekende Ezels. Behalve met poëzie, vult hij zijn dagen vooral met de plastische kant van het leven, vroeger als illustrator voor De Standaard Weekblad en Bruzz, nu vooral voor zichzelf en als schilder van platencovers (NTrek, JtotheC, Inkswel, etc.)

Pablo Cepeda

Hans Depelchin

Hans Depelchin (°Oostende, 1991) is schrijver en performer. Hij behaalde een master vergelijkende moderne letterkunde en studeerde in 2019 af aan de opleiding woordkunst van het Antwerpse conservatorium. Hij publiceerde verhalen en poëzie in Tirade, Extaze, Kluger Hans, Deus Ex Machina, DW B en Het Liegend Konijn. In november 2020 verscheen zijn debuutroman Weekdier bij Uitgeverij De Geus. www.hansdepelchin.com

Charlotte Jacobs

Charlotte Jacobs is een Belgische zanger, componist en maker van elektronische muziek. Zij woont in Brooklyn, New York. In 2015 bracht ze met het elektroproject Seiren de plaat Architekt EP uit. In 2019 bracht ze met Fishtale haar eerste soloalbum uit. Ze werkt ook samen met Brusselse dichter Alex Deforce, waarbij hij Nederlandstalige spoken word over haar muziek brengt.

Emma Lesuis

Emma Lesuis schrijft, filmt en performt. Ze maakte onder andere documentaires voor Canvas, schrijft essayistische teksten en was in 2019-2020 in de theaters te zien met de docuvoorstelling Aardappelbloed. Haar werk is vaak persoonlijk zodat ze niet naar de psycholoog hoeft. Op dit moment is ze bezig met de research van haar eerste lange documentaire in samenwerking met omroep HUMAN.

Anne Vegter

Anne Vegter (1958) begon haar carrière als auteur van kinderboeken en sprookjes. In 1991 verscheen haar eerste dichtbundel Het Veerde. In 1994 debuteerde ze als prozaschrijver voor volwassenen met de erotische verhalenbundel Ongekuiste versies. In al haar overige werk zet Vegter eenzelfde veerkrachtige stijl in, die enerzijds surrealistisch, anderzijds verontrustend kan worden genoemd. In januari 2013 werd ze Dichter des Vaderlands. Samenwerking met de Syrische dichter-migrant Gayath Almadhoun leidde tot apocalyptische oorlogspoëzie: Ik hier jij daar. De poëzie bracht haar in Zuid-Afrika, Argentinië en China. In 2008 en 2011 werden haar dichtbundels Spamfighter en Eiland berg gletsjer genomineerd voor de VSB-Poëzieprijs. Vegter werd onderscheiden met de Libris Woutertje Pieterseprijs, de Anna Blamanprijs, de Taalunietoneelschrijfprijs en de Awaterpoëzieprijs. Vanaf september 2019 is Anne Vegter voorzitter van de Akademie van Kunsten (KNAW) in Amsterdam. In 2020 publiceerde Querido’s uitgeverij haar jongste bundel gedichten Big data.

Johannes Verschaeve

Johannes Verschaeve ken je als de prettig gestoorde frontman van The Van Jets, waarmee hij zowat alle grote podia onveilig maakte. Na de break-up van de band doet de Gentse Oostendenaar het helemaal alleen als Johannes Is Zijn Naam. Poëtische, Nederlandstalige teksten kronkelen zich tussen sissende ritmeboxen en primitieve synths. Johannes als een eenzame crooner aan de microfoon.

Literatuur & taal

vrijdag 12 februari 2021

20:00 - 22:00

via Facebook Live, ONLINE

NAAR DE LIVESTREAM
Vertel het verder:
NAAR DE LIVESTREAM vrijdag 12 februari 2021 20:00 - 22:00