Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Frederik Willem Daem ontmoet Koen Peeters

Naar aanleiding van Daems residentie bij de Van Eyck Academie
© Catherine Lemblé

Met dit gesprek rondt Frederik Willem Daem zijn twee maanden durende werkperiode aan de Van Eyck Academie af. 

 

De auteurs spreken over hun recentste boeken, hun schrijfstijl en raakvlakken, over de rol van persoonlijke geschiedschrijving en identiteit in hun werk en hoe de schrijver zichzelf zicht- en onzichtbaar maakt in zijn boeken. Het gesprek wordt geleid door Erik Lindner, schrijver, dichter en coördinator van het schrijversprogramma van de Jan van Eyck Academie.

 


Frederik Willem Daem is de eerste Vlaamse writer-in-residence in de Jan van Eyck Academie. Deze werkperiode van twee maanden is mogelijk gemaakt door een samenwerking met internationaal literatuurhuis Passa Porta, Vlaams-Nederlands huis deBuren en Literatuur Vlaanderen.

© Catherine Lemblé

Frederik Willem Daem

Frederik Willem Daem is een Brussels schrijver. Hij publiceerde verhalen in onder meer Das Magazin, Revisor, The Literary Review, DW B en Oogst, waarvan hij medeoprichter is. In 2015 debuteerde hij met de verhalenbundel Zelfs de vogels vallen, die bekroond werd met de Debuutprijs 2016. In 2020 verscheen zijn eerste roman Tekens van leven (De Bezige Bij) waarmee hij genomineerd werd voor De Bronzen Uil.

© Koen Broos

Koen Peeters

Koen Peeters is auteur van een rijk oeuvre. Zijn Grote Europese Roman stond op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs. Met De bloemen won hij de F. Bordewijk-prijs. Duizend heuvels kreeg in 2013 de E. du Perronprijs. Voor De mensengenezer ontving Peeters de Confituur Boekhandelsprijs, de ECI Lezersprijs en de ECI Literatuurprijs 2017. Zijn meest recente roman Kamer in Oostende verscheen in 2019.

Erik Lindner

Erik Lindner schreef meerdere dichtbundels zoals Terrein (2010), Acedia (2014) en Zog (2018). In 2013 verscheen zijn debuutroman Naar Whitebridge. Zijn tweede roman verschijnt in april 2021.

Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op donderdag 10 december 2020

ONLINE

Vertel het verder:
DE LIVESTREAM donderdag 10 december 2020 20:00 - 21:30