Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

In naam van de waarheid

Elsbet De Pauw, Rashif El Kaoui, Aminata Bemba

Over waarheid en Multatuli, met onder anderen Peter De GraefElsbet De Pauw, Rashif El Kaoui en Aminata Bemba.

Wat verstaan we onder waarheid? Kan waarheid veranderen? Wat zijn de obstakels in de zoektocht naar waarheid? Is fake news gevaarlijk voor de democratie? Vanuit deze vragen maken Theater Malpertuis en Victoria Deluxe een reeks voorstellingen naar aanleiding van de 200ste verjaardag van Eduard Douwers Dekker, beter bekend als Multatuli. Twee waarheidssprekers brengen telkens een persoonlijke rede over een waarheid die zij willen verdedigen en delen met het publiek. Acteur en levenskunstenaar Peter De Graef staat stil bij de obstructies die de waarheid in Multatuli's tijd en die van ons belemmeren. Jongeren krijgen het woord in een videoportret en een schrijfresident van deBuren verhoudt zich tot Multatuli's streven naar onbelemmerde waarheid.

 

Rashif El Kaoui, Joke Hermsen en Tessel Veneboer

WO 28.10.20, 20:30 – MALPERTUIS, TIELT

 

Aminata Demba, Gaea Schoeters en Pelumi Adejumo

DO 19.11.20, 20:15 – ARENBERG, ANTWERPEN

 

Bas Heijne, Manon Uphoff en Betül Sefika

WO 09.12.20, 16:00 en 20:00 – GENT

 

Alicja Gescinska, Thijs Lijster en Jens Meijen

DO 10.12.20, 20:30 – BRAKKE GROND, AMSTERDAM

 

Thomas Bellinck, Warda El-Kaddouri en Chris Lomans

WO 27.01.21, 20:00 – UNIE DER ZORGELOZEN, KORTRIJK


Elsbet De Pauw

Elsbet De Pauw (1998) is dichter en studeert Taal- & Letterkunde aan de UGent. Ze schrijft over lichamen en onbehagen, de fluïditeit tussen meisje en vrouw en Belgische dorpjes. Ze brengt haar gedichten op podia en stond in 2019 in de finale van WriteNow!. Ze is gefascineerd door kitsch, alles wat raar is en het werk van Chris Kraus.

Rashif el Kaoui

Rashif el Kaoui (1988) behaalde zijn Masterdiploma in Woordkunst aan het Koninklijk conservatorium van Antwerpen. Hij is verbonden aan het theaterensemble KVS (Koninklijke Vlaamse Schouwburg). In 2016 won hij de El Hizjra Literatuurprijs binnen de categorie proza. In 2018 werkte El Kaoui samen met acteur Lucas De Man en fotograaf Ahmet Polat aan De Man is lam, een project over het man-zijn vandaag. Tegenwoordig werkt hij vooral als rapper, acteur, schrijver en podcastmaker. Hij pakt net die onderwerpen aan waar velen liefst van wegblijven omdat ze moeilijk zijn. Hij wil inspireren met zijn kwetsbaarheid, omdat hij gelooft dat andere mensen niet bijten.

Aminata Demba

Aminata Demba (1987) is actrice en presentatrice. Ze maakte haar debuut met Dis moi wie ik ben (2014) en speelde nadien in verschillende theaterstukken, waaronder Marieke Marieke (2017) en Black (2019). Ondertussen is ze bezig met een eigen jeugdtheatervoorstelling. Daarnaast is ze ook gebeten door film en televisie: ze speelde een gastrol in verschillende Belgische televisieseries, werkt aan een reportage voor Vranckx en de Nomaden en maakte Pelikaanstraat 20 (2017), een documentaire over migratie in Antwerpen. Ondertussen is ze in première gegaan met een nieuwe jeugdtheatervoorstelling De binnenkamer van Binta. Daarnaast is ze ook gebeten door film en televisie: ze speelde een gastrol in verschillende Belgische televisieseries, en werkte aan de documentaire Pelikaanstraat 20 (2017) over migratie waarvan een verkorte versie te zien was op bij Vranckx en de Nomaden op Canvas.

Theater Malpertuis en Victoria deLuxe i.s.m deBuren en Multatulihuis. Met steun van Literair Grensverkeer (Literatuur Vlaanderen, de Nederlandse Taalunie en het Nederlands Letterenfonds).
Podium & muziek

zaterdag 24 oktober 2020

15:00 - 16:30

Theater Malpertuis, Stationstraat 25, Tielt

Ik koop mijn ticket!
Vertel het verder:
Ik koop mijn ticket! zaterdag 24 oktober 2020 15:00 - 16:30