Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

In naam van de waarheid

Met Bas Heijne en Manon Uphoff, Peter de Graef, Betül Sefika, Selma Franssen en Geoffrey Burton

Uitgesteld! Nieuwe datum volgt binnenkort.

Wat verstaan we onder waarheid? Kan waarheid veranderen? Wat zijn de obstakels in de zoektocht naar waarheid? Is fake news gevaarlijk voor de democratie? Vanuit deze vragen maken Theater Malpertuis en Victoria Deluxe een reeks voorstellingen naar aanleiding van de 200ste verjaardag van Eduard Douwers Dekker, beter bekend als Multatuli. Twee waarheidssprekers brengen telkens een persoonlijke rede over een waarheid die zij willen verdedigen en delen met het publiek. Acteur en levenskunstenaar Peter De Graef staat stil bij de obstructies die de waarheid in Multatuli's tijd en die van ons belemmeren. Jongeren krijgen het woord in een videoportret en een schrijfresident van deBuren verhoudt zich tot Multatuli's streven naar onbelemmerde waarheid.

 

 

do 21 januari 2021 - 20u30
Live streaming vanuit Theater Malpertuis – Tielt

Met Joke Hermsen en Rashif El Kaoui, Peter de Graef, Tessel Veneboer, Selma Franssen en Jonas Meersmans

 

wo 27 januari 2021 - 20u00
Live streaming vanuit Unie der Zorgelozen - Kortrijk

Met Thomas Bellinck en Warda El-Kaddouri, Peter de Graef, Chris Lomans, Selma Franssen en Brecht Ameel

 

zo 21 februari 2021 - 15u00
Live streaming vanuit NTGent - Gent
Met Bas Heijne en Manon Uphoff, Peter de Graef, Betül Sefika, Selma Franssen en Geoffrey Burton

 

wo 24 februari 2021 - 20u30
Live streaming vanuit De Brakke Grond - Amsterdam

Met Thijs Lijster en Alicja Gescinska, Jens Meijen en Fiep van Bodegom

 

zo 21 maart 2021 - 20u15
Live streaming vanuit Arenberg - Antwerpen
Met Aminata Demba en Gaea Schoeters, Peter de Graef, Pelumi Adejumo Fiep van Bodegom  en Laryssa Kim


Betül Sefika Özdemir

Betül Sefika Özdemir (1995) is beeldend kunstenaar, grafisch ontwerper en schrijver. In haar beeldend werk speelt ze regelmatig met het karakter van haar medium en zoekt ze intimiteit op met de toeschouwer via kleinschaligheid en leemtes. Ze stelde tentoon in OFGallery en Het Bos en haar werk verscheen in DW B en TIM magazine, waar ze als huisastrologe een horoscoop schrijft en illustreert.

Bas Heijne

Bas Heijne (1960) is een Nederlandse schrijver, columnist, interviewer en vertaler. Na zijn studies Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam debuteerde hij in 1983 met zijn roman Laatste woorden. Tussen 1984 en 1992 schreef hij verschillende reisverhalen voor De Tijd. Daarnaast schrijft hij voor NRC Handelsblad, waar hij tussen 2000 en 2018 iedere week zorgde voor een column. Door zijn jarenlange journalistieke ervaring weet hij in zijn essays de pijnpunten en moeilijkheden van de mens in de maatschappij bloot te leggen.

Manon Uphoff

Manon Uphoff (1962) is een Nederlandse schrijfster, scenariste en beeldend kunstenares. In 2019 werd Vallen is als vliegen gepubliceerd, een roman waarin ze een eigen taal ontwikkelde om te kunnen schrijven over haar jeugd met seksueel misbruik. Naast romans schrijft ze verhalenbundels en columns voor verschillende tijdschriften en kranten. De zoektocht naar hoe de werkelijkheid zich ontplooit is een terugkerend thema in haar werk. Ze is lid van PEN Nederland, een schrijversorganisatie die zich inzet voor vrijheid van meningsuiting.

Theater Malpertuis en Victoria deLuxe i.s.m deBuren, Multatulihuis en Vooruit. Met steun van Literair Grensverkeer (Literatuur Vlaanderen, de Nederlandse Taalunie en het Nederlands Letterenfonds). Festival van de Gelijkheid.
In naam van de waarheid
Podium & muziek

Dit evenement vond plaats op zondag 21 februari 2021

NTGent

Vertel het verder:
Uitgesteld! zondag 21 februari 2021 15:00 - 17:00