Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Transpoesie met Maxime Garcia Diaz

Al tien jaar introduceert TRANSPOESIE interessante dichters vanuit heel Europa in Brussel, op het openbare vervoer en met bonte poëzieavonden. Het viert hiermee meertaligheid rond de Europese Dag van de Talen, 26 september.

Vanaf 15 september gaat op het Brusselse openbare vervoer een postercampagne met vertaalde gedichten van start en in samenwerking met het Europese Poëzieplatform VERSOPOLIS zal een heuse virtuele poëzietournee plaatsvinden. Maak vanuit je luie stoel kennis met dichters uit 26 Europese landen en regio’s!

 

deBuren is partner en selecteerde Nederlands dichter Maxime Garcia Diaz. Je kunt haar aan het werk zien op de vierde digitale avond, georganiseerd in samenwerking met Muntpunt.

Partners: Transpoesie, Versopolis, Muntpunt

Maxime Garcia Diaz en deBuren

Maxime Garcia Diaz ging met deBuren op Schrijfresidentie in Parijs in 2019. Voor haar opdrachttekst verknoopte ze in een gedicht de levensloop van Floor Wolkenveldt, die in 2034 haar eenentwintigste verjaardag viert, met technologische ontwikkelingen in het antropoceen. Het label MARKTCORRUPTIE heeft chapbook 'Artificielle' van Maxime Garcia Diaz uitgebracht. Ze schreef dit lange gedicht tijdens de schrijfresidentie van 2019.

 

We vroegen ook aan de schrijfresidenten van 2019 om eeuwenoude topstukken te laten spreken vanuit één vraag: wat zie je als je met een genderblik naar deze werken kijkt? Maxime dicht bij een portret door Frans Hals over patronen van macht en afhankelijkheid van gepriviligeerde vrouwen: 'het weergalmen door drie eeuwen heen / de zware jurk wordt skinny jeans /in beige uggs gestoken’

 

Verder gaf ze voor het project Besmette Stad met 'Slipstream' een artistiek antwoord op Paul van Ostaijens 'Eenzame Stad' uit de bundel Bezette Stad.

Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op woensdag 14 oktober 2020

Vertel het verder:
Volg live op Facebook! woensdag 14 oktober 2020 20:00 - 21:00