Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Eén, twee, marsj: wandelatelier door de Bezette Stad van Paul van Ostaijen

Wandeling door Antwerpen met Tsead Bruijna en Kati Heck

In Eén-twee-marsj wandel je met Matthijs de Ridder door Paul van Ostaijens Antwerpen. Hij neemt je mee langs die plekken in de stad waar Van Ostaijens leven bleef aanhaken en gidst je en passant door diens iconische bundel Bezette Stad. Kunstenaars Kati Heck en Tsead Bruijna gaan mee op pad.

Eén-twee-marsj is het vervolg op Besmette Stad, het multimediale project waarbij meer dan 80 kunstenaars deelnamen aan leesateliers over Bezette Stad om nadien een artistiek antwoord te formuleren op Paul van Ostaijens iconische bundel. In het spoor daarvan stippelde Matthijs de Ridder, Van Ostaijens biograaf, samen met deBuren drie thematische routes uit in Antwerpen: een oorlogswandeling, een idealistische marsj en eentje waarin het nachtleven centraal staat.

 

Kathi Heck en Tsjead Bruijna wandelen mee langs de oorlogslijn en laten zich door Van Ostaijens Bezette stad en onze eigen door corona besmette stad inspireren tot nieuwe kunstwerken. Langs het parcours houden we halt bij het Letterenhuis en het ADVN waar Lucky Fonz III en Rashif El Kaoui hun creaties uit Besmette Stad live zullen brengen. 

 

 

 


  • Tickets: 12,5 euro
  • De wandeling vertrekt om 13:00 aan het Felixpakhuis en loopt over een parcours van ongeveer 5 km. 
  • De wandelingen zijn vanaf februari 2021 ook te vinden in de MuseumApp van de stad Antwerpen.

 

Besmette Stad
Literatuur & taal

vrijdag 2 oktober 2020

13:00 - 15:00

Antwerpen , Antwerpen

UITVERKOCHT!
Vertel het verder:
UITVERKOCHT! vrijdag 2 oktober 2020 13:00 - 15:00