Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

In naam van de waarheid

Thomas Bellinck, Warda El-Kaddouri en Chris Lomans

Over waarheid en Multatuli, met onder anderen Peter De Graef, Thomas BellinckWarda El-Kaddouri en Chris Lomans.

Wat verstaan we onder waarheid? Kan waarheid veranderen? Wat zijn de obstakels in de zoektocht naar waarheid? Is fake news gevaarlijk voor de democratie? Vanuit deze vragen maken Theater Malpertuis en Victoria Deluxe een reeks voorstellingen naar aanleiding van de 200ste verjaardag van Eduard Douwers Dekker, beter bekend als Multatuli. Twee waarheidssprekers brengen telkens een persoonlijke rede over een waarheid die zij willen verdedigen en delen met het publiek. Acteur en levenskunstenaar Peter De Graef staat stil bij de obstructies die de waarheid in Multatuli's tijd en die van ons belemmeren. Jongeren krijgen het woord in een videoportret en een schrijfresident van deBuren verhoudt zich tot Multatuli's streven naar onbelemmerde waarheid.

 

Rashif El Kaoui, Joke Hermsen en Tessel Veneboer

WO 28.10.20, 20:30 – MALPERTUIS, TIELT

 

Aminata Demba, Gaea Schoeters en Pelumi Adejumo

DO 19.11.20, 20:15 – ARENBERG, ANTWERPEN

 

Bas Heijne, Manon Uphoff en Betül Sefika

WO 09.12.20, 16:00 en 20:00 – GENT

 

Alicja Gescinska, Thijs Lijster en Jens Meijen

DO 10.12.20, 20:30 – BRAKKE GROND, AMSTERDAM

 

Thomas Bellinck, Warda El-Kaddouri en Chris Lomans

WO 27.01.21, 20:00 – UNIE DER ZORGELOZEN, KORTRIJK


© Marieke Polderdijk

Chris Lomans

Chris Lomans (1994) is schrijver, muzikant en programmamaker bij Perdu. Hen is afgestudeerd aan Creative Writing ArtEZ en nam deel aan het Slow Writing Lab. Chris houdt van teksten die zich niet laten vangen in een genre. Binnen hun werk zoekt hen naar vloeibaarheid binnen het lichamelijke en het spirituele. Op dit moment zit hen in een talentontwikkeltraject van De Nieuwe Oost | Wintertuin.

Thomas Bellinck

Thomas Bellinck (1983) studeerde germaanse filologie en regie alvorens zich aan slim activistisch theater te wijden. In 2010 richt hij samen met Jeroen Van der Ven theatergezelschap Steigeisen op. Drie jaar later bouwt hij Domo de Eŭropa Historio en Ekzilo (KVS), een reizend futuristisch-historisch museum over het leven in de voormalige Europese Unie. In 2015 is hij medeoprichter van ROBIN, een Brussels productiecollectief voor artistiek maatwerk. Hij is ook doctoraal onderzoeker in de kunsten aan KASK te Gent, waar hij één van de stichters van The School of Speculative Documentary was.

Warda El-Kaddouri 

Warda El-Kaddouri (1990) studeerde Taal- en Letterkunde en Europese Studies aan respectievelijk Universiteit Gent en KU Leuven. Ze behaalde haar doctoraat in de Duitse letterkunde met een onderzoek over religie en identiteit. In 2015 werd ze verkozen als VN-jongerenvertegenwoordiger. Ondertussen woont ze in Amsterdam, schrijft ze columns voor o.a. MO* en De Morgen en werkt ze als journaliste voor De Groene Amsterdammer.

Theater Malpertuis en Victoria deLuxe i.s.m deBuren, Multatulihuis en Unie der Zorgelozen. Met steun van Literair Grensverkeer (Literatuur Vlaanderen, de Nederlandse Taalunie en het Nederlands Letterenfonds).
Podium & muziek

woensdag 27 januari 2021

20:00 - 21:30

Unie der Zorgelozen, Pluimstraat 7, Kortrijk

Ik koop mijn ticket!
Vertel het verder:
Ik koop mijn ticket! woensdag 27 januari 2021 20:00 - 21:30