Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

In naam van de waarheid

Met Thomas Bellinck en Warda El-Kaddouri, Peter de Graef, Chris Lomans, Selma Franssen en Brecht Ameel

Over waarheid en Multatuli, met onder anderen Peter De Graef, Thomas BellinckWarda El-Kaddouri en Chris Lomans.

Wat verstaan we onder waarheid? Kan waarheid veranderen? Wat zijn de obstakels in de zoektocht naar waarheid? Is fake news gevaarlijk voor de democratie? Vanuit deze vragen maken Theater Malpertuis en Victoria Deluxe een reeks voorstellingen naar aanleiding van de 200ste verjaardag van Eduard Douwers Dekker, beter bekend als Multatuli. Twee waarheidssprekers brengen telkens een persoonlijke rede over een waarheid die zij willen verdedigen en delen met het publiek. Acteur en levenskunstenaar Peter De Graef staat stil bij de obstructies die de waarheid in Multatuli's tijd en die van ons belemmeren. Jongeren krijgen het woord in een videoportret en een schrijfresident van deBuren verhoudt zich tot Multatuli's streven naar onbelemmerde waarheid.

 

do 21 januari 2021 - 20u30
Live streaming vanuit Theater Malpertuis – Tielt

Met Joke Hermsen en Rashif El Kaoui, Peter de Graef, Tessel Veneboer, Selma Franssen en Jonas Meersmans

 

wo 27 januari 2021 - 20u00
Live streaming vanuit Unie der Zorgelozen - Kortrijk

Met Thomas Bellinck en Warda El-Kaddouri, Peter de Graef, Chris Lomans, Selma Franssen en Brecht Ameel

 

zo 21 februari 2021 - 15u00
Live streaming vanuit NTGent - Gent
Met Bas Heijne en Manon Uphoff, Peter de Graef, Betül Sefika, Selma Franssen en Geoffrey Burton

 

wo 24 februari 2021 - 20u30
Live streaming vanuit De Brakke Grond - Amsterdam

Met Thijs Lijster en Alicja Gescinska, Jens Meijen en Fiep van Bodegom

 

zo 21 maart 2021 - 20u15
Live streaming vanuit Arenberg - Antwerpen
Met Aminata Demba en Gaea Schoeters, Peter de Graef, Pelumi Adejumo Fiep van Bodegom  en Laryssa Kim


© Marieke Polderdijk

Chris Lomans

Chris Lomans (1994) is schrijver, muzikant en programmamaker bij Perdu. Hen is afgestudeerd aan Creative Writing ArtEZ en nam deel aan het Slow Writing Lab. Chris houdt van teksten die zich niet laten vangen in een genre. Binnen hun werk zoekt hen naar vloeibaarheid binnen het lichamelijke en het spirituele. Op dit moment zit hen in een talentontwikkeltraject van De Nieuwe Oost | Wintertuin.

Thomas Bellinck

Thomas Bellinck (1983) studeerde germaanse filologie en regie alvorens zich aan slim activistisch theater te wijden. In 2010 richt hij samen met Jeroen Van der Ven theatergezelschap Steigeisen op. Drie jaar later bouwt hij Domo de Eŭropa Historio en Ekzilo (KVS), een reizend futuristisch-historisch museum over het leven in de voormalige Europese Unie. In 2015 is hij medeoprichter van ROBIN, een Brussels productiecollectief voor artistiek maatwerk. Hij is ook doctoraal onderzoeker in de kunsten aan KASK te Gent, waar hij één van de stichters van The School of Speculative Documentary was.

Warda El-Kaddouri 

Warda El-Kaddouri (1990) studeerde Taal- en Letterkunde en Europese Studies aan respectievelijk Universiteit Gent en KU Leuven. Ze behaalde haar doctoraat in de Duitse letterkunde met een onderzoek over religie en identiteit. In 2015 werd ze verkozen als VN-jongerenvertegenwoordiger. Ondertussen woont ze in Amsterdam, schrijft ze columns voor o.a. MO* en De Morgen en werkt ze als journaliste voor De Groene Amsterdammer.

Theater Malpertuis en Victoria deLuxe i.s.m deBuren, Multatulihuis en Unie der Zorgelozen. Met steun van Literair Grensverkeer (Literatuur Vlaanderen, de Nederlandse Taalunie en het Nederlands Letterenfonds).
In naam van de waarheid
Podium & muziek

Dit evenement vond plaats op woensdag 27 januari 2021

Unie der Zorgelozen, Pluimstraat 7, Kortrijk

Vertel het verder:
Ik koop mijn ticket! woensdag 27 januari 2021 20:00 - 21:30