Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

In naam van de waarheid

Bas Heijne, Manon Uphoff en Betül Sefika

Geannuleerd. Nieuwe datum in 2021.

Over waarheid en Multatuli, met onder anderen Peter De GraefBas HeijneManon Uphoff en Betül Sefika om 16:00 en 20:00.

Wat verstaan we onder waarheid? Kan waarheid veranderen? Wat zijn de obstakels in de zoektocht naar waarheid? Is fake news gevaarlijk voor de democratie? Vanuit deze vragen maken Theater Malpertuis en Victoria Deluxe een reeks voorstellingen naar aanleiding van de 200ste verjaardag van Eduard Douwers Dekker, beter bekend als Multatuli. Twee waarheidssprekers brengen telkens een persoonlijke rede over een waarheid die zij willen verdedigen en delen met het publiek. Acteur en levenskunstenaar Peter De Graef staat stil bij de obstructies die de waarheid in Multatuli's tijd en die van ons belemmeren. Jongeren krijgen het woord in een videoportret en een schrijfresident van deBuren verhoudt zich tot Multatuli's streven naar onbelemmerde waarheid.

 

Rashif El Kaoui, Joke Hermsen en Tessel Veneboer

WO 28.10.20, 20:30 – MALPERTUIS, TIELT

 

Aminata Demba, Gaea Schoeters en Pelumi Adejumo

DO 19.11.20, 20:15 – ARENBERG, ANTWERPEN

 

Bas Heijne, Manon Uphoff en Betül Sefika

WO 09.12.20, 16:00 en 20:00 – GENT

 

Alicja Gescinska, Thijs Lijster en Jens Meijen

DO 10.12.20, 20:30 – BRAKKE GROND, AMSTERDAM

 

Thomas Bellinck, Warda El-Kaddouri en Chris Lomans

WO 27.01.21, 20:00 – UNIE DER ZORGELOZEN, KORTRIJK


© auteur

Betül Sefika Özdemir

Betül Sefika Özdemir (1995) is beeldend kunstenaar, grafisch ontwerper en schrijver. In haar beeldend werk speelt ze regelmatig met het karakter van haar medium en zoekt ze intimiteit op met de toeschouwer via kleinschaligheid en leemtes. Ze stelde tentoon in OFGallery en Het Bos en haar werk verscheen in DW B en TIM magazine, waar ze als huisastrologe een horoscoop schrijft en illustreert.

Bas Heijne

Bas Heijne (1960) is een Nederlandse schrijver, columnist, interviewer en vertaler. Na zijn studies Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam debuteerde hij in 1983 met zijn roman Laatste woorden. Tussen 1984 en 1992 schreef hij verschillende reisverhalen voor De Tijd. Daarnaast schrijft hij voor NRC Handelsblad, waar hij tussen 2000 en 2018 iedere week zorgde voor een column. Door zijn jarenlange journalistieke ervaring weet hij in zijn essays de pijnpunten en moeilijkheden van de mens in de maatschappij bloot te leggen.

Manon Uphoff

Manon Uphoff (1962) is een Nederlandse schrijfster, scenariste en beeldend kunstenares. In 2019 werd Vallen is als vliegen gepubliceerd, een roman waarin ze een eigen taal ontwikkelde om te kunnen schrijven over haar jeugd met seksueel misbruik. Naast romans schrijft ze verhalenbundels en columns voor verschillende tijdschriften en kranten. De zoektocht naar hoe de werkelijkheid zich ontplooit is een terugkerend thema in haar werk. Ze is lid van PEN Nederland, een schrijversorganisatie die zich inzet voor vrijheid van meningsuiting.

Theater Malpertuis en Victoria deLuxe i.s.m deBuren, Multatulihuis en Vooruit. Met steun van Literair Grensverkeer (Literatuur Vlaanderen, de Nederlandse Taalunie en het Nederlands Letterenfonds). Festival van de Gelijkheid.
Podium & muziek

Dit evenement vond plaats op woensdag 9 december 2020

Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, Gent

Vertel het verder:
GEANNULEERD! woensdag 9 december 2020 16:00 - 17:30