Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

In naam van de waarheid

Aminata Demba, Gaea Schoeters en Pelumi Adejumo

Geannuleerd. Nieuwe datum in 2021.

Over waarheid en Multatuli, met onder anderen Peter De GraefAminata DembaGaea Schoeters en Pelumi Adejumo.

Wat verstaan we onder waarheid? Kan waarheid veranderen? Wat zijn de obstakels in de zoektocht naar waarheid? Is fake news gevaarlijk voor de democratie? Vanuit deze vragen maken Theater Malpertuis en Victoria Deluxe een reeks voorstellingen naar aanleiding van de 200ste verjaardag van Eduard Douwers Dekker, beter bekend als Multatuli. Twee waarheidssprekers brengen telkens een persoonlijke rede over een waarheid die zij willen verdedigen en delen met het publiek. Acteur en levenskunstenaar Peter De Graef staat stil bij de obstructies die de waarheid in Multatuli's tijd en die van ons belemmeren. Jongeren krijgen het woord in een videoportret en een schrijfresident van deBuren verhoudt zich tot Multatuli's streven naar onbelemmerde waarheid.

 

Rashif El Kaoui, Joke Hermsen en Tessel Veneboer

WO 28.10.20, 20:30 – MALPERTUIS, TIELT

 

Aminata Demba, Gaea Schoeters en Pelumi Adejumo

DO 19.11.20, 20:15 – ARENBERG, ANTWERPEN

 

Bas Heijne, Manon Uphoff en Betül Sefika

WO 09.12.20, 16:00 en 20:00 – GENT

 

Alicja Gescinska, Thijs Lijster en Jens Meijen

DO 10.12.20, 20:30 – BRAKKE GROND, AMSTERDAM

 

Thomas Bellinck, Warda El-Kaddouri en Chris Lomans

WO 27.01.21, 20:00 – UNIE DER ZORGELOZEN, KORTRIJK


Deze voorstelling stond oorspronkelijk geprogrammeerd op 19.11.2020 maar werd omwille van de coronamaatregelen verplaatst naar 21.03.2021

© auteur

Pelumi Adejumo

Pelumi Adejumo (1998) is schrijver en dichter. Haar jeugdliefde is theater en ze liep stage als dramaturg bij Het Nationale Theater. Ze studeert Creative Writing aan ArtEZ en werd begin 2020 door NRC Handelsblad geselecteerd als een van de 101 veelbelovende kunstenaars in de Lage Landen. Ze draagt op verschillende podia voor en als je het heel lief vraagt zal ze voor je zingen op je boekpresentatie.

Aminata Demba

Aminata Demba (1987) is actrice en presentatrice. Ze maakte haar debuut met Dis moi wie ik ben (2014) en speelde nadien in verschillende theaterstukken, waaronder Marieke Marieke (2017) en Black (2019). Ondertussen is ze bezig met een eigen jeugdtheatervoorstelling. Daarnaast is ze ook gebeten door film en televisie: ze speelde een gastrol in verschillende Belgische televisieseries, werkt aan een reportage voor Vranckx en de Nomaden en maakte Pelikaanstraat 20 (2017), een documentaire over migratie in Antwerpen. Ondertussen is ze in première gegaan met een nieuwe jeugdtheatervoorstelling De binnenkamer van Binta. Daarnaast is ze ook gebeten door film en televisie: ze speelde een gastrol in verschillende Belgische televisieseries, en werkte aan de documentaire Pelikaanstraat 20 (2017) over migratie waarvan een verkorte versie te zien was op bij Vranckx en de Nomaden op Canvas.

Gaea Schoeters

Gaea Schoeters (1976) is een geëngageerd auteur, scenariste, librettiste & journaliste. Ze heeft een diploma vertaler-tolk op zak en studeerde daarnaast scenario aan het RITCS in Brussel. In 2007 reisde ze een halfjaar op een motor door moslimlanden, wat resulteerde in haar eerste boek Meisjes, Moslims & Motoren (2008). Naast meerdere boeken schrijft ze ook kortverhalen en poëzie en levert ze bijdragen aan literaire platformen Rekto:Verso en Deus Ex Machina. Ze publiceert vaak scherpe opiniestukken waarvan ze zelf stelt: ‘Ik schop regelmatig tegen de schenen van de wereld. Iemand moet het doen, in deze tijden’.

Theater Malpertuis en Victoria deLuxe i.s.m deBuren, Multatulihuis en Arenberg. Met steun van Literair Grensverkeer (Literatuur Vlaanderen, de Nederlandse Taalunie en het Nederlands Letterenfonds).
Podium & muziek

zondag 21 maart 2021

20:15 - 21:45

Arenberg, Arenbergstraat 28, Antwerpen

Tickets binnenkort beschikbaar
Vertel het verder:
Tickets binnenkort beschikbaar zondag 21 maart 2021 20:15 - 21:45