Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Spelbrekers: Psychiatrie en spel

Filosofisch gesprek met Jens De Vleminck

In deze editie van Spelbrekers buigt moderator Fiep van Bodegom zich met filosoof en psychoanalyticus Jens De Vleminck over spel en psychiatrie. Tijdens zijn lezing stelt hij de vraag naar de herwaardering van het 'ludieke' in de psychiatrie en de psychotherapie.

Veel personen met een psychische kwetsbaarheid zijn uitermate creatief. Wat kan dit betekenen? Wat kunnen we van hen leren? Belanden mensen in de psychiatrie omdat ze het spel niet meer kunnen meespelen, zoals vanuit de maatschappij van hen verwacht wordt? Wordt er in de psychiatrie gewerkt met spel in therapievorm? Liggen er daar kansen? Welke invloed heeft spel op onze neurocognitie en psychologisch welbevinden?


Online via Zoom. In samenwerking met beGeesterd. Tickets: deburen.eu. 3 euro.

Meer over de sprekers

Jens De Vleminck

Dr. Jens De Vleminck is filosoof (KU Leuven) en psychoanalyticus. Hij is titulair lid van de Belgische School voor Psychoanalyse en is werkzaam in het UPC KU Leuven Campus Kortenberg.

© Bart Treuren

Fiep van Bodegom 

Fiep van Bodegom studeerde literatuurwetenschappen en cultural analysis aan de Universiteit van Amsterdam. Ze schrijft voor De Groene Amsterdammer en is redacteur bij literair tijdschrift De Gids. Ze publiceert regelmatig recensies, essays, interviews, vertalingen en proza. Van Bodegom staat geregeld op (literaire) festivals en podia in Nederland, waaronder Perdu, Winternachten en Spui25.

Spelbrekers
Filosofie & religie

Dit evenement vond plaats op dinsdag 29 september 2020

Via Zoom, ONLINE

Vertel het verder:
IK KOOP MIJN TICKET! dinsdag 29 september 2020 20:00 - 21:00