Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Spelbrekers: Politiek en spel

Filosofisch gesprek met Anton Jäger
Anton Jäger

Steeds meer politici liegen, misleiden en verzinnen. Politiek begint steeds meer trekjes te krijgen van spelen als bluf en poker. Als politiek steeds meer een spel wordt, wat staat er dan nog op het spel? 

Is het een probleem dat politici van hun vak een spel maken? Moeten we als burgers het spel meespelen of op de vingers tikken als er vals gespeeld wordt? Kan er nog gewonnen worden als de regels voortdurend overtreden worden? En zit het antwoord vervat in het meespelen of in het ontwikkelen van een nieuw spel? 

 

Publicist en doctorandus aan de Universiteit van Cambridge Anton Jäger reflecteert in deze tweede lezing van de reeks Spelbrekers op deze vragen, waarna moderator Fiep van Bodegom in gesprek gaat met Jäger en het publiek.


Online via Zoom. Tickets: deburen.eu. 3 euro.

Meer over de sprekers

Anton Jäger

Anton Jäger (1994) is publicist en doctorandus aan de Universiteit van Cambridge.

© Bart Teurer

Fiep van Bodegom

Fiep van Bodegom studeerde literatuurwetenschappen en cultural analysis aan de Universiteit van Amsterdam. Ze schrijft voor De Groene Amsterdammer en is redacteur bij literair tijdschrift De Gids. Ze publiceert regelmatig recensies, essays, interviews, vertalingen en proza. Van Bodegom staat geregeld op (literaire) festivals en podia in Nederland, waaronder Perdu, Winternachten en Spui25.

Spelbrekers
Filosofie & religie

Dit evenement vond plaats op dinsdag 22 september 2020

Via Zoom, ONLINE

Vertel het verder:
IK KOOP MIJN TICKET! dinsdag 22 september 2020 20:00 - 21:00