Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

PLEZIER

lancering pleziernummer rekto:verso

Een plezierige avond met Quinsie Gario en  Saddie Choua gemodereerd door Mara Matthyssens. Met artistieke bijdragen van Maya Strobbe, Vincent Focquet en Juliette Billiet

Na een dystopische eerste helft van het jaar en een nummer over sorry's en schuldbekentenissen is het tijd om nog eens plezier te maken. Plezier in al zijn vormen is immers verweven in het maken en het beleven van kunst en cultuur. We vertellen het verhaal van de trage toewijding voor het beoefenen van een ambacht, van speels design in de openbare ruimte, van gewelddadige geneugten in film, van erotiek en ecofeminisme in de beeldende kunst, van taalvreugde in literaire teksten. 

 

rekto:verso en deBuren nodigen je uit voor een bijzondere avond ter ere van de lancering van het pleziernummer, met performatieve lezingen, debat en drankjes! Schrijver en kunstenaar Quinsy Gario brengt een proza-gedicht over geweld en de normalisatie daarvan. Visueel kunstenaar Saddie Choua brengt Take care of yourself and enjoy, een lecture in briefvorm waarin ze oproept om plezier te vinden in sisterhood.


LIVESTREAM VIA FACEBOOK! Meer info volgt.

Quinsy Gario

Quinsy Gario schrijft en maakt kunst. Je kan zijn bijdrages ervaren in het Stedelijk Museum (In The Presence of Absence) en het Bonnefantenmuseum (Say It Loud) en in de bundel De Goede Immigrant (Dipsaus/Pluijm). Hij staat tevens op de kandidatenlijst voor de Nederlandse politieke partij BIJ1.

Saddie Choua © Diego Franssen

Saddie Choua

Saddie Choua is visueel kunstenaar. Ze woont en werkt in Brussel en Oostende. Met haar werk vraagt ze ons na te denken over hoe we beelden en dialogen over de ander consumeren en hoe deze ons zelfbeeld en historisch bewustzijn beïnvloeden. Ze is een van de laureaten van de Belgian Art Prize 2020.

Politiek & samenleving

Dit evenement vond plaats op donderdag 3 december 2020

Vertel het verder:
LIVESTREAM VIA FACEBOOK! donderdag 3 december 2020 20:00 - 22:00