Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Multidisciplinaire avond rond het werk van Audre Lorde

én prijsuitreiking Hooray for the Essay

Multidisciplinaire avond rond het werk van Audre Lorde in een hedendaagse Europese context met Radna Fabias, Loulou João, Jaouad Alloul en Lisette Ma Neza én prijsuitreiking Hooray for the Essay, met gastvrouw Samira Saleh.

 

Dit event, oorspronkelijk gepland in de Pilar Box, vindt online plaats. Je kan de avond live en integraal volgen op de Facebookpagina van deBuren en Pilar.

Wij vroegen drie makers om zich onder te dompelen in Lorde's woorden en ermee aan de slag te gaan binnen de contouren van een hedendaagse Europese context. Radna Fabias, Loulou João, Jaouad Alloul en Lisette Ma Neza brengen een artistieke interpretatie van de essays, gedichten en inzichten van de Caraïbisch-Amerikaanse auteur, dichter, feminist en activist Audre Lorde (°1943, † 1992). Host Samira Saleh vervlecht de opvoeringen met de bekendmaking van de top drie van de essaywedstrijd Hooray for the Essay. We luisteren afwisselend naar een van de winnende essays en een artistieke interpretatie. Zo brengen we Lorde's twee favoriete uitdrukkingsvormen samen, het essay en de kunsten.

 

Voor de derde PILAR ASAP editie The Fluid Identity Edition stelden Pilar en deBuren, in co-curatie met Scherpsteller Warda El-Kaddouri een reeks op met als rode draad Sister Outsider van Audre Lorde. Dit ter ere van de nakende Nederlandstalige vertaling van het boek.


 

  • Organisatie: Pilar, deBuren en Warda El-Kaddouri
hooray for the essay
Politiek & samenleving

Dit evenement vond plaats op donderdag 12 november 2020

Via Facebook Live, ONLINE

Vertel het verder:
Via livestream donderdag 12 november 2020 20:00 - 22:00