Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Audre Lorde's Sister Outsider in een Europese context

Met Yousra Benfquih, Warda El-Kaddouri, Jenny Mijnhijmer, Whitney Krens en Martha Da’Ro

Een avond rond het werk van Audre Lorde met een keynote van Scherpsteller Warda El-Kaddouri, interview met die laatste, Jenny Mijnhijmer en Whitney Krens gemodereerd door Yousra Benfquih, en gedichten van Lorde voorgedragen door Martha Da’Ro.

Voor de derde PILAR ASAP editie The Fluid Identity Edition stelden Pilar en deBuren in co-curatie met Scherpsteller Warda El-Kaddouri een reeks op met als rode draad Sister Outsider van de Caraïbisch-Amerikaanse auteur, dichter, feminist en activist Audre Lorde. Dit ter ere van de nakende Nederlandstalige vertaling van haar gebundeld werk. Warda El-Kaddouri opent de avond met een keynote over het werk van Lorde. Vervolgens modereert jurist, schrijver en oud-schrijfresident Yousra Benfquih het gesprek tussen El-Kaddouri, beleidsmaker Jenny Mijnhijmer en cultural analyst Whitney Krens. Tijdens de avond brengt actrice en zangeres Martha Da’Ro gedichten van Lorde.

 

Zelf omschreef Lorde zich als zwarte lesbienne, moeder, strijder en dichter. Maar ook feminist, activist, auteur en professor kunnen we aan dat rijtje toevoegen. Audre Lorde was een veelzijdige vrouw die zowel door middel van haar literatuur als door haar activisme ongelijkheden in de samenleving aankaartte. Hoewel ze haar inzichten al enkele decennia geleden neerschreef, zijn ze nog steeds brandend actueel. Uiteraard word je als publiek uitgenodigd vragen te stellen, in te gaan op voorstellen van de sprekers of zelf inzichten toe te voegen.


  • Tickets: pilar.brussels. 5 euro online. 8 euro aan de deur.
  • Pilar, Pleinlaan 2, 1050 Elsene.
  • Organisatie: Pilar, deBuren en Warda El-Kaddouri.

 

Politiek & samenleving

Dit evenement vond plaats op dinsdag 20 oktober 2020

Pilar Gebouw Y, Pleinlaan 2, Brussel

Vertel het verder:
Ik koop mijn ticket! dinsdag 20 oktober 2020 20:00 - 22:00