Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Welke sporen van het koloniale verleden kunnen we terugvinden in het Brusselse straatbeeld?

Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd met Don Pandzou

Als we het hebben over de sporen van het Belgische koloniale verleden in het Brusselse straatbeeld, dan denken we in de eerste plaats aan de vele standbeelden en straatnamen die verwijzen naar Belgen die een rol gespeeld hebben in de kolonisatie van Congo en de vele parken en monumentale panden die aangelegd en gebouwd zijn met het geld dat vergaard is in de koloniale periode. Maar niet alle sporen zijn even zichtbaar. Don Pandzou legt het uit en laat het ons zien.

Na de explainer volgt een gesprek met Selma Franssen en is er ruimte voor vragen uit het publiek.

 

Moeilijke dingen makkelijk (online) uitgelegd

 

Complexe topics in tien minuten uitgelegd door experten, dat is Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd. En kennis verspreiden, dat kan gelukkig ook online. In oktober organiseren we opnieuw vier afleveringen via Facebook Live. Op woensdagen in oktober duiden onze experten om 19:30 via Facebook Live een complex onderwerp, daarna is er tijd voor jouw vragen. Van elke explainer publiceren we in de week volgend op de livesessie een podcastversie in het online magazine, voor wie liever geen Facebook gebruikt.

 

Heb je een vraag voor Don Pandzou? Stel ze via de Facebook chat tijdens de livesessie of stuur ze vooraf door naar info@selmafranssen.nl.


Volg deze talk live via de Facebookpagina´s van deBuren, Curieus en Moeilijke dingen makkelijk uitgelegd. Wie niet op social media zit, kan achteraf ook de podcast van maker Yelena Schmitz beluisteren.

Don Pandzou

Don Pandzou is kabinetsmedewerker bij Pascal Smet voor het Brussels hoofdstedelijk gewest en medeoprichter van en bestuurder bij Waka Waka Generation, een organisatie die zich richt op de Afrikaanse en Belgische jongerengemeenschap. Hij is ook bestuurslid bij verschillende jeugdwerkorganisaties. Van 2016 tot 2019 werkte Don als beleidsmedewerker armoede en superdiversiteit bij de Ambrassade.

Organisatie: deBuren, Curieus, Selma Franssen en Yelena Schmitz
Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd
Politiek & samenleving

Dit evenement vond plaats op woensdag 14 oktober 2020

Via Facebook Live, ONLINE

Vertel het verder:
Volg de lezing hier via Facebook Live! woensdag 14 oktober 2020 19:30 - 20:00