Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Waanzinnige avond | Naar Istanbul

Een zoektocht naar de zin van de Waan met Michael Bloos, Amber Bloos, Wederik De Backer, Marc Alberto, tweemanscollectief VETO en Sven unik-id

Regisseur Michaël Bloos, Stichting Nieuwe Helden, Tolhuistuin en deBuren nodigen je uit voor een Waanzinnige avond waarin Michaël je meeneemt in het bouwen van zijn kunstproject het Universum van de Waanzin. Ga mee op zoek naar de grenzen van de werkelijkheid en doorkruis met ons het schaduwgebied tussen creativiteit en gekte, tussen front- en backstage en tussen vinden en zoeken.

Michaël betrekt verschillende kunstenaars, filosofen, wetenschappers en (ervarings)deskundigen bij het bouwen van zijn Universum.

 

Op dit moment werkt Michaël samen met zijn zus Amber Bloos, radiomaker Wederik De Backer en muzikant Marc Alberto aan de radiodocumentaire Naar Istanbul. De vader van Michaël en Amber Bloos krijgt een psychose als hij in Istanbul is en raakt vermist. Via Whatsapp audio-berichten met clues en to do’s volg je de zoektocht van broer en zus naar hun vader. 

 

Michaël, Amber, Wederik en Marc nemen je vanavond mee in hun maakproces en gaan met hun gasten in gesprek over het construeren van werkelijkheid. De avond wordt doorvlochten met Kill your darling-fragmenten: audiostukken die de podcast nét niet gaan halen. En Marc Alberto verzorgt de live soundtrack. Wat is de kracht van montage? Wat gebeurt er als je muziek toevoegt? En hoe oprecht is de documentaire vorm? Een spannende live research avond waarin je je als publiek samen met de makers tegelijkertijd voor, achter en tussen de schermen begeeft.

 

Verder in het panel: Xandry van den Besselaar en Anna Dupon van tweemanscollectief VETO komen vertellen over hun podcast Als Het Ware, die gaat over de werkelijkheidservaring van mensen met een psychotische kwetsbaarheid. En Sven unik-id komt laten zien hoe hij zijn eigen ervaring met psychoses gebruikt om zijn omgeving vorm te geven. 

 

De radiodocumentaire wordt op 25 oktober uitgezonden op Radio 1. Op 29 oktober is de première van het theaterstuk Istanbul, bericht van de andere kant in Frascati Theater.


Tickets 10 euro, reserveren via tolhuistuin.nl. Aanvang 20:00, deuren open om 19:30.

Organisatie: Michaƫl en Amber Bloos, Stichting Nieuwe Helden, Tolhuistuin en deBuren
Politiek & samenleving
Podium & muziek

Dit evenement vond plaats op maandag 28 september 2020

Tolhuistuin, IJpromenade 2, Amsterdam

Vertel het verder:
Reserveer hier je ticket maandag 28 september 2020 20:00 - 21:30