Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Talkshow rond literair vertalen | Antwerpen (én online!)

Op 3 oktober lanceren we de Week van het Nederlands
(© Foto's: Carmien Michels © Mathias Hannes, Cătălina Oșlobanu © Gaby Jongenelen Photography for CELA EU.)

Noteer alvast 3 oktober 2020 in je agenda, want de Week van het Nederlands pakt uit met een indrukwekkende lanceringsdag, en dit volledig COVID-proof! Een samenwerking met o.a. Passionate Bulkboek, Internationale Vereniging voor Neerlandistiek, Expertisecentrum Literair Vertalen, Curieus vzw, Radio 1, NPO1, Drongo Talenfestival en de Taalunie.

IVN, ELV, deBuren, CELA en Curieus vzw slaan de handen in elkaar voor een simultane Masterclass Literair Vertalen in Rotterdam, Antwerpen én online.

 

In Rotterdam gaat Tom Lanoye in gesprek over de complexiteit van vertalen met zijn vertaalster naar het Engels Michele Hutchison. Ondertussen zal Carmien Michels in Antwerpen het gesprek aangaan met vertaalster Roemeens, Cătălina Oșlobanu. Jasper Henderson en Selma Franssen zijn gastheer en -vrouw van dienst.

 

Daarna volgen twee sessies van Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd: Dean Bowen legt uit hoe taal werkt als sleutel tot sociale klassen. Anneleen Spiessens bewijst dat vertaling ons nieuws kleurt.


Beide evenementen zullen ook gratis online te volgen zijn via o.a. Drongo Talenfestival en de Facebookpagina van Week van het Nederlands


De Week van het Nederlands is een productie van Vlaams-Nederlands Huis deBuren, in samenwerking met diverse partners en met steun van de Nederlandse Taalunie.

CELA
Week van het Nederlands
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op zaterdag 3 oktober 2020

Zuiderpershuis, Waalsekaai 14, Antwerpen

Vertel het verder:
Gratis! Wees zeker van je zitje en reserveer nu zaterdag 3 oktober 2020 14:00 - 16:00