Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Wat is de impact van de lockdown op het mentale welzijn?

Met professor gezondheidspsychologie Elke Van Hoof

Bijna de helft van de bevolking ervaart negatieve emoties tijdens de coronacrisis. Wat zijn de gevolgen van die negatieve gevoelens op langere termijn? Heeft het vele thuiswerk een invloed op het aantal burn-outs? Werden bepaalde mensen tijdens de lockdown harder getroffen dan andere? Welke invloed heeft de berichtgeving op angstgevoelens?

Omdat er nog geen vaccin is gevonden tegen corona, lijkt het zeer waarschijnlijk dat we in de nabije toekomst nog wel vaker te maken gaan krijgen met periodes van sociale isolatie. Professor gezondheidspsychologie en trauma-expert Elke Van Hoof (VUB) legt uit wat de impact van een lockdown is op het mentale welzijn en geeft aan hoe wij onszelf kunnen beschermen. Op Elkes initiatief werd er aan het begin van de coronacrisis de app 'Iedereen ok?' gelanceerd. De gratis psycho­therapeutische interventietool moet mensen die zich overspoeld voelen door angst of stress, helpen om zich kalmer te voelen en te blijven functioneren.

 

Na een explainer via Facebook Live kan je via de chat vragen stellen. Het is ook mogelijk om vragen over dit onderwerp vooraf door te sturen naar moderator Selma Franssen via info@selmafranssen.nl of via een Facebookbericht.

 

 

Moeilijke Dingen Makkelijk (online) Uitgelegd wordt georganiseerd door deBuren, Curieus, Selma Franssen en Yelena Schmitz.

 


Volg deze talk live via de Facebookpagina van deBuren. Wie niet op social media zit, kan achteraf ook de podcast van maker Yelena Schmitz beluisteren.

Ontvang je die graag in je mailbox? Schrijf je hier in op onze wekelijkse nieuwsbrief.

Moeilijke Dingen Makkelijk (online) Uitgelegd

Complexe topics in tien minuten uitgelegd door experten, dat is Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd. En kennis verspreiden, dat kan gelukkig ook online. In juni organiseren we opnieuw 4 afleveringen online. Elke woensdag om 19:00 duidt een van onze experten via Facebook Live een complex onderwerp dat te maken heeft met de coronacrisis, daarna is er tijd voor jouw vragen.

Elke Van Hoof

Elke Van Hoof is klinisch psycholoog en een autoriteit op het gebied van stress, burn-out en trauma. Al meer dan 15 jaar begeleidt Elke mensen die lijden onder ziekmakende stress. Elke is ook CEO van Huis voor Veerkracht en oprichtster van Ally Institute, een non-profitorganisatie die onze huidige kijk op stress fundamenteel wil veranderen. Daarnaast is Elke Van Hoof professor gezondheidspsychologie en eerstelijnspsychologie aan de Vrije Universiteit Brussel.

Politiek & samenleving
Wetenschap & geschiedenis

Dit evenement vond plaats op woensdag 24 juni 2020

Vanuit uw kot, ONLINE

Vertel het verder:
Volg live op Facebook! woensdag 24 juni 2020 19:00 - 19:30