Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Is de droogtecrisis de volgende crisis die ons bedreigt?

Met Marijke Huysmans

Waarom worden we al enkele jaren met droogte en watertekorten geconfronteerd?

Wat zijn de oorzaken? Wat zijn de gevolgen voor natuur, landbouw, huishoudens en industrie? Wat zijn de oplossingen? Wie heeft welke verantwoordelijkheid? Kunnen wij zelf een rol spelen of ligt de verantwoordelijkheid vooral bij industrie, landbouw en politiek? Professor grondwaterhydrologie Marijke Huysmans legt het uit.

 

Heb je zelf al een vraag die je haar wil stellen? Stel ze tijdens de livesessie via de chat of stuur je vragen vooraf naar moderator Selma Franssen via info@selmafranssen.nl of via een Facebookbericht.

 

 

Organisatie: Moeilijke Dingen Makkelijk (online) Uitgelegd wordt georganiseerd door deBuren, Curieus, Selma Franssen en Yelena Schmitz

Moeilijke Dingen Makkelijk (Online) Uitgelegd

Complexe topics in tien minuten uitgelegd door experten, dat is Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd. En kennis verspreiden, dat kan gelukkig ook online. In juni organiseren we opnieuw 4 afleveringen online. Elke woensdag om 19:00 duidt een van onze experten via Facebook Live een complex onderwerp dat te maken heeft met de coronacrisis, daarna is er tijd voor jouw vragen. Moeilijke Dingen Makkelijk (online) Uitgelegd wordt georganiseerd door deBuren, Curieus, Selma Franssen en Yelena Schmitz.


Volg deze talk live via de Facebookpagina´s van deBuren, Curieus en Moeilijke dingen makkelijk uitgelegd.

Wie niet op social media zit, kan achteraf ook de podcast van maker Yelena Schmitz beluisteren.

Marijke Huysmans

Marijke Huysmans is professor grondwaterhydrologie aan de Vrije Universiteit Brussel en deeltijds professor hydrogeologie aan de KULeuven. Haar onderwijs en onderzoek focussen op grondwater, zowel in Vlaanderen als in de rest van de wereld.

Politiek & samenleving
Wetenschap & geschiedenis

Dit evenement vond plaats op woensdag 17 juni 2020

vanuit uw kot, ONLINE

Vertel het verder:
Volg live op Facebook! woensdag 17 juni 2020 19:00 - 19:30