Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Officiële opening Besmette Stad

Ministers van Cultuur Ingrid van Engelshoven (NL) en Jan Jambon (VL) openen Besmette Stad

Tijdens de coronalockdown lanceerde deBuren samen met diverse Vlaamse en Nederlandse partners het multimediale project Besmette Stad waarin meer dan 60 kunstenaars een artistiek antwoord geven op Paul van Ostaijens iconische bundel Bezette Stad. Nederlands minister van Cultuur Ingrid van Engelshoven en Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon openen maandag deze Besmette Stad officieel.

Dwaal aan de hand van de curatoren Matthijs de Ridder (biograaf Paul van Ostaijen) en Willem Bongers-Dek (directeur deBuren) en samen met de ministers door de Besmette Stad, trek van buurt tot buurt en laat je verrassen door de veelzijdige artistieke bijdragen. Tijdens de opening brengen kunstenaar Koen Broucke en dichter Hélène Gelèns hun interpretatie van Van Ostaijens bekende zeppelin. Iris Penning zingt in Zaternacht over wat we in deze crisis zo missen en waar we allemaal naar uitkijken: een glas, een kus, de troost. Peter Holvoet-Hanssen vestigt in zijn bijdrage de aandacht dan weer op dingen die we dreigen te vergeten.

 

Beleef hoe de vragen die aan de basis lagen van Bezette Stad actuele artistieke antwoorden krijgen in Besmette Stad.

 

Wie een ticket reserveert, krijgt om 16:00 de link naar de Zoom-omgeving toegestuurd waarin de opening zal plaatsvinden. 


Partners: Paul van Ostaijengenootschap, De Brakke Grond, de zomercursus van de Nederlandse Taalunie, de lage landen, Pakhuis de Zwijger, Eye Filmmuseum (Amsterdam), Letterenhuis en Stripgids.

 

Foto Iris Penning © Freekje Groenemans

Foto Peter Holvoet-Hanssen © Koen Broos

Foto Hélène Gelèns © Matthijs de Ridder

Foto Koen Broucke © Sigrid Geldhof

Cultuurbeleid
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op maandag 8 juni 2020

Vanuit uw kot, ONLINE

Vertel het verder:
IK RESERVEER MIJN TICKET maandag 8 juni 2020 16:10 - 17:30