Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Hoe gaat de mode-industrie om met de coronacrisis?

met Sarah Vandoorne

Zit die joggingbroek nog lekker? In tijden van corona hebben we duidelijk minder nood aan shoppen. Dat voelen ook de winkels, de merken en - niet te vergeten - de mensen die onze kleren in elkaar stikken. 

Journalist Sarah Vandoorne legt uit hoe de mode-industrie omgaat met de coronacrisis. Hoe kunnen kledingarbeiders de crisis heelhuids doorkomen als merken bestellingen zonder pardon annuleren? En zal de industrie (en wij als consumenten) hier lessen uit trekken?

 

Stuur jouw vragen over dit onderwerp vooraf naar moderator Selma Franssen via info@selmafranssen.nl of via een Facebookbericht: https://www.facebook.com/MoeilijkeDingenMakkelijkUitgelegd/ 

 

 

Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd

Complexe topics in tien minuten uitgelegd door experten, dat is Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd. En kennis verspreiden, dat kan gelukkig ook online. In juni organiseren we opnieuw 4 afleveringen. Elke woensdag om 19:00 duidt een van onze experten via Facebook Live een complex onderwerp dat te maken heeft met de coronacrisis, daarna is er tijd voor jouw vragen. 

 

Moeilijke Dingen Makkelijk (online) Uitgelegd wordt georganiseerd door deBuren, Curieus en Selma Franssen

 


Volg deze talk live via de Facebookpagina van deBuren. Wie niet op social media zit, kan achteraf ook de podcast van maker Yelena Schmitz beluisteren. Ontvang je die graag in je mailbox? Schrijf je hier in op onze wekelijkse nieuwsbrief.

 

© Julie Scheurweghs

Sarah Vandoorne

Sarah Vandoorne specialiseert zich als freelance journalist in een eerlijkere textielindustrie. Duurzaamheid is haar stokpaardje, maar meestal schrijft ze over onrecht en (on)macht, van katoenplantage tot kleerkast. Eerder maakte ze reportages in Bangladesh, Indonesië en Marokko. Nu volgt ze vanuit Argentinië de impact van COVID-19 op deze sector op de voet. Meer op haar website, ontketening.be.

Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd
Politiek & samenleving

Dit evenement vond plaats op woensdag 3 juni 2020

Vertel het verder:
GRATIS VIA FACEBOOK woensdag 3 juni 2020 19:00 - 19:30