Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Het einde en hoe het te overleven

Een avond over de dood en alles daarvoor met Jennifer Egan, Nino Haratischwili, Tommy Wieringa, P.F. Thomése, Bart Moeyaert en Delphine Lecompte
© JeRoen Murré

Niets in ons leven is voorspelbaar, behalve de dood. En we beleven een tijd waarin we meer dan anders stilstaan bij dat grote vraagteken. Hoe moet dat, sterven en afscheid nemen?

Voor de reeks Het einde in De Standaard der Letteren gingen Gaea Schoeters en Katrien Steyaert op zoek naar antwoorden. Zij keken, samen met meer dan honderd schrijvers, de dood in de ogen en algauw bleek dat hun gesprekken over de dood bijna altijd gesprekken over het leven waren. Deze gesprekken zijn nu gebundeld in een boek: Het einde en hoe het te overleven.


Daarom gaan Gaea en Katrien nog één keer het gesprek aan, en wij kijken mee. Jennifer EganNino HaratischwiliP.F. ThoméseTommy Wieringa, Bart Moeyaert en Delphine Lecompte komen bij deze unieke gelegenheid samen in één virtuele kamer om teksten voor te lezen, om het te hebben over het einde en over alles daarvoor. Het wordt een uitzonderlijke boekvoorstelling die hopelijk even doet stilstaan, inspiratie biedt of troost.


Prijs: 26 euro, inclusief verzending van het hardcover boek (waarde 24,50 euro) naar Vlaanderen of Nederland. 

Wie ingeschreven is, ontvangt 15 minuten voor aanvang een link naar het Zoomplatform. Dit programma zal plaatsvinden in het Nederlands, met uitzondering van de gesprekken met de internationale gasten.

Organisatie: Uitgeverij Polis, Passa Porta en deBuren.

Over Gaea Schoeters en Katrien Steyaert

 

Gaea Schoeters

Gaea Schoeters (1976, België) schrijft romans, theaterteksten en operalibretto's. Soms (en stiekem) waagt ze zich aan poëzie. Daarnaast schrijft ze voor De Standaard der Letteren, en in haar vrije tijd schopt ze af en toe tegen de schenen van de wereld in columns en opiniestukken, maar immer met de beste bedoelingen.

 

Katrien Steyaert

Katrien Steyaert (1982, België) schrijft als zelfstandig journalist voor onder meer De Standaard, Knack Weekend, KU Leuven en Iedereen Leest. Daarnaast interviewt ze geregeld live schrijvers en lezers, en publiceert ze non-fictieboeken, zoals 1914-1918. 100 jaar later.

 

Over de auteurs

© JeRoen Murré

Jennifer Egan

Jennifer Egan (1962, VS) is de vrouw achter de wereldwijd opgemerkte romans Bezoek van de knokploeg, bekroond met een Pulitzer, en Manhattan Beach.

© JeRoen Murré

Nino Haratischwili

Nino Haratischwili (1983, Georgië) verwierf wereldwijde bekendheid met haar monumentale familie-epos Het achtste leven (voor Brilka). Ze woont in Hamburg en werkt ook voor het theater.

© JeRoen Murré

Tommy Wieringa

Tommy Wieringa (1967, Nederland) schreef onder meer Joe Speedboot, zijn doorbraakroman, en Caesarion. Voor Dit zijn de namen kreeg hij de Libris Literatuur Prijs, voor De heilige Rita de Bookspot Literatuurprijs.

© JeRoen Murré

P.F. Thomése

P.F. Thomése (1958, Nederland) is romancier, essayist, polemist, verhalenverteller, ironicus en scherp cultuurcriticus. In Schaduwkind berichtte hij over de dood van zijn babydochtertje.

© JeRoen Murré

Bart Moeyaert

Bart Moeyaert (1964, België) debuteerde in 1983 met de klassieker Duet met valse noten. Sindsdien stapelt hij internationaal de successen op. Hij schrijft romans, poëzie en theaterteksten, en werd bekroond met de Astrid Lindgren Memorial Award.

© JeRoen Murré

Delphine Lecompte (1978, België) debuteerde in 2004 in het Engels met de roman Kittens in the Boiler, daarna schakelde ze over op gedichten in haar moedertaal. Haar debuutbundel De dieren in mij werd bekroond met de C. Buddingh’-prijs, daarna volgden nog negen dichtbundels.

Filosofie & religie
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op woensdag 24 juni 2020

Vanuit uw kot, ONLINE

Vertel het verder:
Ik koop mijn ticket! woensdag 24 juni 2020 20:00 - 21:30