Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Wat is de impact van crisissen op genderverhoudingen?

Met Bieke Purnelle

Het Corona-virus raakt ons allemaal. Toch zijn er genderverschillen zichtbaar in de manier waarop de maatregelen die de verdere verspreiding van het virus moeten tegengaan ons raken. Denk aan een toename van huiselijk geweld, genderrollen die het thuiswerken bemoeilijken en de oververtegenwoordiging van vrouwen aan de frontlinies in de zorg.

Bieke Purnelle, directeur van RoSa vzw, legt uit hoe crisissen uit het verleden de sociologie beïnvloeden en wat daarin het genderperspectief is – en hoe dat er tijdens de Coronacrisis uitziet. 

 

Moeilijke Dingen Makkelijk (online) Uitgelegd

 

Complexe topics in tien minuten uitgelegd door experten, dat is Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd. En kennis verspreiden, dat kan gelukkig ook online. Elke donderdag in mei om 19:00 duidt een van onze experten via Facebook Live een complex onderwerp dat te maken heeft met de coronacrisis, daarna is er tijd voor jouw vragen. 

 

Moeilijke Dingen Makkelijk (online) Uitgelegd wordt georganiseerd door deBuren, Curieus en Selma Franssen


Volg deze talk live via de Facebookpagina van deBuren. Wie niet op social media zit, kan achteraf ook de podcast beluisteren. Ontvang je die graag in je mailbox? Schrijf je hier in op onze wekelijkse nieuwsbrief.

Bieke Purnelle

Bieke Purnelle werkt (samen met Ciska Hoet) als co-directeur voor RoSa, het kenniscentrum voor gender, feminisme en gelijke kansen. Als columniste voor onder meer MO* schrijft ze over grote en kleine maatschappelijke thema's en hoe die elkaar kruisen. Ze is ook betrokken bij de burgerbeweging Hart Boven Hard en heeft een uitgesproken mening over verschillende maatschappelijke thema's.

Organisatie: deBuren, Curieus en Selma Franssen
Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd
Politiek & samenleving

Dit evenement vond plaats op donderdag 28 mei 2020

Vanuit uw kot, ONLINE

Vertel het verder:
GRATIS VIA FACEBOOK donderdag 28 mei 2020 19:00 - 19:30