Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Online leesclub met Eva Meijer

Een diepgaand gesprek met lezers en de auteur over ‘Voorwaarts’

In een klein gezelschap keren we Voorwaarts binnenstebuiten, vertellen we wat ons het meest is bijgebleven en denken we na over de boodschappen van het boek.

In 1923 verlaat een groep anarchisten Parijs om nabij Luynes een commune genaamd De groene weg op te richten. Hun doel is om in harmonie met de aarde te leven, iets dat ze hopen te bereiken door middel van nudisme, veganisme en gelijkheid tussen man en vrouw.


Bijna honderd jaar later leest student politieke filosofie Sam een oude uitgave van het dagboek van Sophie Kaïzowski, een van de leden van De groene weg. Sam raakt betoverd door Sophies verhalen, over het leven op de boerderij, haar liefde voor Clémence, de vrouw van oprichter Louis, Victors ritmische gymnastiek, hun politieke strijd en de vele discussies die ze hebben over de juiste manier van leven.

 

Ze overtuigt haar eigen geliefde en haar beste vrienden om de stad te verlaten en zelfvoorzienend te gaan leven. In het noorden van het land krijgen ze te maken met spirituele gelukszoekers, geldminnende makelaars, de grenzen van de open liefde en de beklemming van afzondering. Hun dromen lijken niet bestand tegen de dwang van onze maatschappij en één voor één verlaten ze het huis. Of kan het toch anders? Voorwaarts is een roman over liefde en vrijheid, en de strijd voor wat de moeite waard is.


Tickets: 25 euro. Inbegrepen: verzending boek. Na inschrijving ontvang je verdere informatie. 5 euro indien je het boek reeds in huis hebt, gratis voor leden van Leeslamp.

Eva Meijer

Eva Meijer is schrijver en filosoof. Ze schreef negen boeken, haar werk is vertaald in zeventien talen. In 2019 verschenen een essay over depressie, De grenzen van mijn taal, en de roman Voorwaarts. In april 2020 verschijnt haar nieuwste roman, De nieuwe rivier, een magisch-realistisch moordmysterie. Meijer werkt ook als postdoctoraal onderzoeker aan de universiteit Wageningen en schrijft filosofische columns voor Trouw.

Organisatie: deBuren en Muntpunt
deBuren Boekt
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op donderdag 28 mei 2020

Vanuit uw kot, ONLINE

Vertel het verder:
Ik koop mijn ticket! donderdag 28 mei 2020 19:30 - 21:30