Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Abu Hayyan Al Tawhidi | Tayeb Saddiki

Gesprek rond nieuwe publicatie Moussem Repertoire

deBuren en Moussem organiseren een avondprogramma rond de theatertekst Abu Hayyan al Tawhidi (1984), geschreven door de veelzijdige Marokkaanse auteur en regisseur Tayeb Saddiki. Het theaterstuk is een bewerking van een klassiek literair werk uit 10de eeuw van de gelijknamige filosoof.

We nodigen Michiel Leezenberg, auteur van het boek Islamitische Filosofie, een geschiedenis (bekroond met de Socrates-wisselbeker voor het beste Nederlandstalige filosofieboek) uit om in een lezing dieper in te gaan op de figuur van filosoof Abu Hayyan Al Tawhidi en we gaan met hem en met vertaler en schrijfster Nisrine Mbarki in gesprek over het werk van Tayeb Saddiki. De actrices Dounia Mahammed en Mira Bryssinck lezen scenes uit het toneelstuk.


Tickets:5 euro basisprijs | 3 euro reductieprijs (-26/65+/werkzoekenden).

Moussem werkt momenteel aan de Nederlandse vertaling van het stuk dat zowel kadert in het project Moussem Repertoire als past in een programmareeks rond kritische denkers. Een reeks waarin Moussem de boeiende debatcultuur binnen de islam onder de aandacht wil brengen.

 

 

Tayeb Saddiki (1938-2016) was acteur, regisseur, producent, schrijver en kalligraaf, en staat bekend als een veelzijdig kunstenaar en een grote persoonlijkheid in de Arabische theater-en filmwereld. Hij had een grote invloed op de ontwikkeling van het hedendaags theater in Marokko. Kenmerkend is dat hij acteerstijlen en vormen uit de Marokkaanse en Arabische traditie met westerse methoden samensmolt tot een eigen hedendaagse vorm van theater.

Organisatie: Moussem en deBuren.
Filosofie & religie

Dit evenement vond plaats op donderdag 12 maart 2020

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Vertel het verder:
Ik koop mijn ticket! donderdag 12 maart 2020 19:30 - 21:30