Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Online keynote & gesprek | Systeemfouten in onze maatschappij

Gesprek Scherpsteller Warda El-Kaddouri en Denker des Vaderlands Daan Roovers

Deze activiteit ging online door via Facebook Live, met een keynote van Scherpsteller Warda El-Kaddouri en een nagesprek met Daan Rovers en Carolina Maciel de França.

© Tammy Van Nerum

We spreken al twintig jaar over het 'falen van de multiculturele samenleving', maar waar zit dan precies dat falen?

Scherpsteller Warda El-Kaddouri geeft een interactieve keynote over superdiversiteit, en hoe we er als maatschappij maar niet in slagen om die groeiende diversiteit als iets positiefs te ervaren. Extreemrechts wint aan populariteit, segregatie in woonwijken en scholen blijft groeien en ook discriminatie op de woon- en arbeidsmarkt blijft een onopgelost probleem. We spreken al twintig jaar over het 'falen van de multiculturele samenleving', maar waar zit dan precies dat falen? En wat is er nodig om het beter te doen? Hoe kunnen we nu echt gaan samenleven?

 

Scherp als ze is, zoekt en vindt onze Scherpsteller oplossingen die ze ons voorlegt tijdens haar keynote. Daan Rovers, Denker des Vaderlands uit Nederland, reageert op haar lezing en daarna gaan ze met elkaar in gesprek onder moderatie van Carolina Maciel de França. Uiteraard word  je als publiek van harte uitgenodigd vragen te stellen, in te gaan op voorstellen van de sprekers of zelf met enkele oplossingen te komen.


Tickets: 5 euro basisprijs | 3 euro reductieprijs (-26/65+/werkzoekenden).

 

Organisatie: deBuren en Pilar.
Politiek & samenleving

Dit evenement vond plaats op dinsdag 17 maart 2020

Vanuit uw kot, ONLINE

Vertel het verder:
GEANNULEERD dinsdag 17 maart 2020 20:00 - 21:30