Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Online leesclub met Marijke Schermer

In een klein gezelschap keren we 'Liefde, als dat het is' binnenstebuiten
© Tessa Posthuma de Boer

In een klein gezelschap keren we Liefde, als dat het is binnenstebuiten, vertellen we wat ons het meest is bijgebleven en stellen we vragen over symboliek, inspiratie en werkwijze aan de auteur.

Met Liefde, als dat het is schreef Marijke Schermer een modern verhaal over de liefde en de (on)mogelijkheid van een gelukkig huwelijk. Haar personages zijn op zoek naar wat het is en hoe het moet: samenzijn, een individu zijn in het collectief van het gezin, leven buiten het gebeitelde verband.

 

In NRC kreeg de roman vijf ballen: 'Schermers literatuur is zo’n belevenis omdat je alert moet blijven: er zit een geheim in 'Liefde, als dat het is', een geheim waar je zó overheen kunt lezen, dat je dus zelf moet onthullen, door je blinde vlekken onder ogen te zien, en dat vervolgens je aannames knap kan laten kantelen.'


Tickets: 25 euro. Inbegrepen: verzending boek. Na inschrijving ontvang je verdere informatie. 5 euro indien je het boek reeds in huis hebt.

 

Over Liefde, als dat het is

Sev en David ontmoeten elkaar in bed. Geen relatie, spreken ze af. Zij was er nooit erg goed in en hij is na een gelukkig huwelijk van twintig jaar verlaten en heeft geen idee meer wie hij is. Behalve hen volgen we Terri, Davids vertrokken echtgenote, hun kinderen en Terri's nieuwe vriend. Een speurtocht naar wat het is en hoe het moet: samenzijn, een individu zijn in het collectief van het gezin, leven buiten het gebeitelde verband. Schermer grijpt de lezer bij zijn oor en sleurt hem het verhaal door, dicht op de huid van haar personages.
Liefde, als dat het is gaat over vele versies van de liefde: puberromantiek, vriendschap, lichamelijke lust, tot-de-dood-ons-scheidt en de intensiteit van het moment. Een modern verhaal over een eeuwig onderwerp.

 

Leesclub
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op donderdag 18 juni 2020

Vanuit uw kot, ONLINE

Vertel het verder:
Ik koop mijn ticket! donderdag 18 juni 2020 19:30 - 21:30